Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 10 maart 2016

Stand van zaken na een dikke maand logeren

 Bohr:
Mevrouw K., ik ben er weer! Dan weet u dat en hoeft mij niet te komen halen uit de Hoftuin.
Nee, ik vond het zelf ook wel te gek worden dat u mij steeds kwam halen en daarom ben ik nu weer hier. Ik ben er inderdaad achter gekomen dat ik niks heb aan die mensen die nu in mijn huis zitten, en ik heb er ook geen zin meer in om daar op mijn mens te gaan zitten wachten. Hij weet waar ik logeer, dus als hij weer in het land is, kan hij mij komen ophalen, toch? Daarom.
Nee, ik blijf nog even buiten, want de jongens zijn hier ook nog. Ja, als ik honger krijg, kom ik vanzelf binnen. Tot later dan maar?Het moge duidelijk zijn: Bohr heeft geaccepteerd dat ze nog enige tijd in Hotel Katblad zal moeten blijven.
En daardoor voelt ze zich een stuk meer ontspannen.
Na het ontbijt gaat ze al snel naar buiten, onze reporters achterna door het kattenluik.
Dan snuffelt ze wat rond onze buitentafel en potplanten. Vervolgens brengt zij een bezoekje aan de Hoftuin en kijkt zij door het raam van haar huis.
Enige tijd later komt zij weer terug, helemaal uit zichzelf! Dan loopt zij nog wat te klooien en te zooien in de buurt van de redactie. Krijgt zij honger (ja, van de frisse buitenlucht!), dan meldt zij zich óf bij het Poezenloket, óf zij komt door het kattenluik naar binnen om een flinke hap brokjes gaan te nuttigen. Ook heeft zij afgekeken van de reporters hoe te bedelen om wat snoepies. Kwestie van effe dreinen en zeuren, met zo nodig daarbij een zielige blik. En verder is het dan nog een kwestie van Pavlov, zeg maar.
Omdat Boortje een dame op leeftijd is, doet zij na het eten of snoepen graag een dutje. Of laten we het maar een DUT noemen, want na al dat geklooi in de Hoftuin en tussen onze planten, moet zij op zijn minst een uur of drie rusten. Dat doet zij bij voorkeur op een plekje waar ze met haar billen of rug tegen de CV aan kan liggen. Later op de dag gaat zij nogmaals naar buiten voor een tweede frisse neus. Daarvoor hoeft zij niet per se meer naar de Hoftuin, vooral niet als K. wat werkzaamheden in haar geveltuin verricht. Erg gezellig, ja!

Mevrouw K. denkt dat Bohr een knop heeft omgezet.  Onze gaste is namelijk opeens veel actiever geworden en toont eveneens plots veel meer belangstelling voor onze reporters. K. vermoedt dat er bij Bohr een soort familiegevoel is bovengekomen, al blaast zij nog wel zo nu en dan naar haar huisgenoten als die al te dichtbij haar komen.
Het alsmaar zichzelf wassen en krabben doet Bohr ook minder vaak. Lagen er in de beginperiode steeds grote plukken haar in haar mandje en op het vloerkleed, nu komt dat nog maar weinig voor, gelukkig.
Haar buikje is echter nog wel een beetje kaal van het vele wassen (stress dus), maar wij hebben nu weer goede hoop op nieuwe haargroei op haar roze buikvelletje, zodat een dierenartsbezoek niet nodig zal zijn.
Dit is dus de stand van zaken na een dikke maand logeren, en wij zijn blij dit goede nieuws met u te kunnen delen.

En ja, de meeste neusjes op het raam zijn van Bohr, maar zitten hoofdzakelijk aan de binnenkant. K. heeft beloofd om straks even met de spons en zeem aan de gang te gaan; wellicht helpt dat om het uitzicht weer wat meer helder te krijgen (en daarmee dus ook de foto's die van binnen naar buiten genomen worden).

9 opmerkingen:

Ma Tok zei

Wat knap van Bohr! En die neusjes op het raam hebben wij hier ook, evenals op de spiegel boven de schouw, waar Cieniy zichzelf graag bekijkt.

Ma Tok zei

Mooie lay-out trouwens, gezellig met al die boeken om het Katblad heen.

Piet zei

Dat is mooi om te horen dat Böhr het geaccepteerd heeft. Dat geeft rust in het huis.
Slimme poes hoor.

Truus zei

Dat is goed nieuws:) Dat moet ook voor mevrouw K heel prettig zijn. Wat zijn katten toch heerlijke beesten. Het beste ervan maken en profiteren waar het kan. Noemen ze dat geen opportunisme? Goed aanpassingsvermogen hoor, Bohr.Straks wil je niet meer terug....

Wim van Oyen zei

@ Truus:
Nou opportunisme ?
Midas Dekkers, in Hilversum en de Randstad wereldberoemd, zegt:
"Poezen hebben een jaloersmakend stadium van gemoedelijkheid bereikt".
Dat ligt daar maar op de vensterbank boven de warme CV radiator, gewoon poes te zijn.
Met dat besmettelijke knusse geknor.
Prachtig.

Jurjen Lasschuit zei

dank je wel voor de update over Bohr...ik mis haar heel erg...maar ik ben blij dat ze haar draai gevonden heeft! Nog een paar weekjes en dan ben ik weer terug en dan hoop ik dat alles snel vergeten en vergeven is. Ik moet nog wel allemaal zaken regelen in haar nieuwe (tuin)huis voordat ze er kan wonen, maar ze zal zich daar samen met mij vast en zeker snel thuis voelen.

Jacq. zei

Fantastisch nieuws!

katja zei

En hebben de lezers allemaal al gezien dat er ook een bericht via Jurjen is van de huisgenoot van Filipe? Zie bijlage dus!

Henk en Inge zei

Wij snappen het niet.
Wie of wat is Filipe ?
Waarom gaat J. L. verhuizen ?
Waar is de LKB Prive van Henk van der Meijden ?