Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 1 maart 2016

Einde klimpaal

 Deze keer was het duidelijk wie de krabpaal in elkaar had doen storten.
Oscar was namelijk buiten, Bohr zat beneden met een dichte tussendeur en Cera was op bezoek bij de buurvrouw. Tja, blijft er toch één over, heh?
De vorige keer kon K. de boel weer aan elkaar bevestigen, deze keer echter waren er 3 verbindingsstukken compleet afgebroken.
Met een hoop herrie was het bouwwerk uiteen gedonderd. Maar gelukkig was de Boez ongedeerd gebleven.
 Toen mevrouw K. van de schrik bekomen was, heeft ze eerst bekeken hoe groot de schade was. Dat er een zooi boeken uit de kast gevallen waren, was niet erg. Die kon zij zo weer terugzetten. De paal zelf echter was flink beschadigd.
Na wat gegoogeld te hebben, moest K. concluderen dat repareren nu echt niet meer mogelijk is. Sommige krabbouwwerken schijnen nu eenmaal niet een kat als de Boez te kunnen hebben. En dan hebben we het niet alleen over zijn gewicht maar uiteraard ook over zijn onbesuisde gedrag. Ja, enthousiast en snel als een kitten, maar dan één van een kilootje of acht met spieren als die van een regelrechte bodybuilding klimtijger, zeg maar.
Ach en wee.
Einde klimpaal dus.
Nee, het was natuurlijk niet zijn schuld. Hij was alleen maar ontzettend geschrokken. Gelukkig had ie helemaal bovenop gezeten toen het ding instortte en kon hij zich redden door een enorme sprong naar of eigenlijk op het bed. En daar bleef hij vervolgens enige tijd liggen om zijn hartslag weer op orde te krijgen.

Boez zat elke nacht enkele uren bovenop zodat hij de straat goed kon bewaken. Ja, want het wemelt namelijk van de passanten in de Katbladstraat als het donker is, en die moet je goed in de gaten houden. Vandaar dus.

Mevrouw K. denkt nu na over een alternatief. Misschien iets zelf maken van steigerhout? Want Boez hoeft niet zo nodig allemaal zitjes en hokjes aan zo'n bouwwerk. Nee, hij wil alleen maar de hoogte in om vanaf een geschikt punt naar buiten te kunnen kijken.
Iemand een goed idee of bouwtekening? Twee meter hoog lijkt ons wel voldoende.

Nagekomen bericht:
Afgelopen nacht was de Boez erg onrustig. Hij miste zijn uitkijktoren en verveelde zich. Hij vond het nodig om dat elk kwartier aan K. te komen berichten. Zij heeft zijn boodschap begrepen. En dus heel slecht geslapen. Maar dat terzijde.

6 opmerkingen:

Piet zei

Heerlijke dieren zijn het toch, he? Ik zie het helemaal voor me. LOL

Jurjen Lasschuit zei

Als ik terug kom dan zal ik voor Boez een speeltoestel timmeren van pallets, inmiddels de nodige ervaringen hiermee opgedaan hier in Brazilië (timmeren met pallets dan).

Truus zei

Dat pallethout zal u dan wel moeten bekleden met krabpaal stof , mevrouw katblad. Vanwege de splinters. De voet moet verzwaard worden met een kat als Boez. Ik heb twee gewichten in de onderste bak van onze krabpaal, anders was hij al honderd keer omgevallen......

Mevrouw Katblad zei

Mooi aanbod, Jur!

Mevrouw Truus: Onze krabpaal stond klem en was met touwen aan de cv vastgebonden. Niet omver te krijgen, zelfs niet als de hoofdredacteur zelf erin geklommen was.
Het waren de verbindingsstukken (kunststof pijpen) die nog een stuk in de palen doorliepen. Bij de overgang van schroef naar paal waren die pijpen afgebroken. Alle vier! Niet zomaar netjes op 1 plek maar echt in gruzelementen, dus in tientallen stukjes en brokken.
Ik weet niet hoe oud de krabpaal was want we hadden hem van iemand gekregen; een tweedehands dus. Maar het moet wel haast ondeugdelijk materiaal geweest zijn als het zomaar afbreekt, Boez of geen Boez!

Ma Tok zei

Misschien is het beter het hele geval te laten omvallen. Dan blijft hij vast heel. Nu moest hij wel breken omdat hij niet kon vallen.

Benno S. zei

Hoe kan dat nou dat die paal niet stuk zou gaan als Mevrouw Bladkat er zelf op geklommen was ? Die paal is niet van beton toch.