Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 3 maart 2016

Rare bekken trekken? Flemen!

 Hierbij delen wij u mede dat Monster uit de Parallelstraat langs is geweest. Wij hadden hem al maandenlang niet meer gezien en vreesden het ergste, maar hij blijkt in orde te zijn en was gewoon effe fijn op pad.
Hoewel: gewoon? Hij was wel erg rare bekken aan het trekken toen hij langs een bepaalde potplant kwam.
Het kan zijn (of het zou zomaar kunnen) dat bijvoorbeeld Grote Snor kortgeleden deze plant met zijn volop stinkende katerurine had besproeid, want die lucht schijnt vooral voor geholpen katers (maar ook poezen) zeer interessant te zijn. Ze gaan ervan flemen, en zien er dan behoolijk belachelijk uit, als een soort debieltjes zeg maar, maar dan nog erger.


Bohr zag het ook dat Monster daar behoorlijk maf zat te doen, met oren naar achteren, zijn bek half open, bovenlipje opgetrokken en wazige blik in de ogen.
Een leuke afleiding trouwens voor Bohr, want op zo'n moment hoeft zij even niet aan ontsnappen te denken, en dat is voor K. dan weer mooi meegenomen, heh?
Zo is het maar net dus.
By the way, als u nou nog niet weet wat flemen is, wordt het hoog tijd dat u dat eens uitzoekt via de Google bijvoorbeeld.
Kennis is macht, toch? Daarom.

3 opmerkingen:

Dominee Gremdaad zei

Flemen is "behoolijk belachelijk".
Kent u die term ?

Diederik Hekels zei


Kiest u maar:
Gevonden op http://anw.inl.nl/article/flemen
FLEMEN
1) Aanhalen 2) Fletsen 3) Flikflooien 4) Lemmen 5) Liefkozen 6) Mooipraten 7) Naar de mond praten 8) Pluimstrijken 9) Slijmen 10) Strooplikken 11) Vleiend spreken 12) Vrijen 13) Vleien 14) Vleiend spreken om iemand gunstig te stemmen 15) Vleitaal spreken 16) Zoete broodjes bakken
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/FLEMEN/1

Ma Tok zei

Het half open houden van de bek is om de geur beter op te kunnen vangen. In de bek van een kat zit namelijk ook nog een reukorgaan.