Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 8 maart 2016

Klachtenboek!

Oscar:
Wat hier gaande is, klopt niet. Ik dacht eerst dat het gedonder met die tussendeur nu eindelijk afgelopen was, maar K. doet 'm evengoed toch nog steeds even af en toe dicht. En dan zit ik hier in het halletje opgesloten en moet ik toekijken hoe het Mokkel snoepstaafjes toebedeeld krijgt. Terwijl ik, die zo hard heeft gewerkt, niks krijg. Nu hou ik toevallig niet van snoepstaafjes, maar daar gaat het niet om. Het gaat om het principe. Ik hou wel van kaassnoepjes, want die eten lekker makkelijker weg, en die zou K. me dus best kunnen geven terwijl het Mokkeltje snoepstaafjes zit te kanen. Maar nee hoor, ik moet in het halletje blijven zitten tot ze klaar is. En dat duurt minstens 5 hele minuten.

Ze doet de hele dag niks, die Boortje. Ligt maar te slapen of zit voor het raam te koekeloeren. Ja, heel af en toe gaat ze naar de Hoftuin, maar ook daar voert ze bijna niks uit. Geen uitgebreide inspecties, niks.
Ik ben ook een asielzoeker, net als zij. Alleen kwam ik uit mezelf hiernaartoe en zij werd dus gedwongen op de redactie geplaatst. Nee, ze had inderdaad geen moer in te brengen. Maar toen ik hier kwam, ben ik gelijk heel hard aan het werk gegaan. Voor kost en inwoning ja. Heb allerlei cursussen gevolgd om het Katblad van dienst te kunnen zijn. Ja, daar heb ik zelfs diploma's voor gekregen. Maar zij doet dus helemaal niks.

Mevrouw K. zegt dat ze een beetje zielig is omdat ze haar huis en haar mens mist. En dat ze daarom wat extra verwend moet worden. K. ziet niet dat die Boortje ondertussen best wel heel goed voor zichzelf kan zorgen. Een paar dagen geleden kreeg ik nog een pets van het Mokkel omdat ik haar vriendelijk begroette. Gewoon neusje-neusje, niks bijzonders en zeker niet gevaarlijk. Geeft ze me een pets en spuugt ze me recht op mijn bek! Ja, daar stond ik wel even van te kijken dus. Toen ben ik maar weggelopen. Ja, ik dacht: negeren die hap. Nee, ik hou niet van geharrewar en heb al genoeg te stellen met de Boez, maar dat terzijde.

Gisteren kreeg Cera opeens de volle laag van die Boor. Ze kwam alleen maar even kijken of Boortje haar voerbakje al leeg had gegeten, en toen spuwde 't Mokkeltje naar Cera. Ja, die begon natuurlijk gelijk te schelden, maar ondertussen liep ze wel bij Boortje vandaan. Dus dat is dan weer voor het Mokkel een teken dat dat spuwen van haar werkt. Slechte ontwikkeling, vind ik tenminste.

Ze heeft mijn plek op de sofa ook al van me afgepikt. Ik doe daar verder niet al te moeilijk over, maar het feit ligt er wel. Gaat mevrouw K. daar zitten, moet die Boor er per se naast. Op mijn plek dus. Nu heb ik het toevallig deze tijd van het jaar heel druk, dus eigenlijk niet veel tijd om op die sofa te gaan liggen. Maar daar maakt zij dus wel mooi misbruik van, die Boortje.

En nu zit ik in het halletje en kan geen kant uit. Ik ben erg druk aan het werk geweest, heb diverse inspecties in de Kruidentuin gedaan en dat maakt hongerig. Ik kwam hier niet om snoepies te scoren want die heb ik daarstraks al gekregen. Maar ook niet om in dit halletje te zitten. Nee, ik kwam om wat brokjes te eten, opdat ik weer verder aan de slag kan. Het is namelijk best koud buiten en dan heb je voldoende brandstof nodig. Bovendien heb ik daar recht op en in mijn contract staat dat ik op elk moment van de dag brokjes mag eten als ik dat nodig vind. En op dit moment vind ik dat heel hard nodig, maar kan ik er niet bij. Omdat het Mokkel zo nodig haar staafje in alle rust moet kunnen opeten. Alsof ik het in mijn kop zou halen dat stokje van haar af te pikken!
Is ze nou nog niet klaar? Tsjongejonge...

Oscar heeft ondertussen een officiële klacht ingediend. Wij hebben deze klacht bovenop de stapel met andere klachten gelegd...

3 opmerkingen:

Bas Muijs zei

Is het dan momenteel oorlogsgebied, dat huis van het mens van Boortje ?

Ma Tok zei

Er is dus al een stapel met klachten op de redactie. Dat is geen goede ontwikkeling. Hoe zou dat komen? Zouden de jongens en Cera misschien een klein beetje verwend zijn door hun mens?

André Haas zei

@ Heer Muijs
Ja waarom berichten die nep reporters van de elitaire LKB redaxie daar niet over ?
Dat oorlogsgebied in het land van Frau Boortje dus, ja wat of die Gringo doet, zo iets, zeg maar, pollens, reeds. Kom op LKB, bereik het niveau van de Televaag !