Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 28 maart 2016

Dader ligt op kerkhof

Ja, de Kruidentuin is erg belangrijk voor mevrouw K. en onze buurtgenoten. Zij is daarom druk bezig alvast nieuwe plantjes op te kweken. De hele winter closetrolletjes gespaard om er kleine kweekpotjes van te maken! Per rolletje, twee potjes; kwestie van even doormidden knippen. Dan wat aarde erin en de zaadjes (lichtkiemers) erop. De in de halve rolletjes opgroeiende plantjes kunnen straks zo in de grond, zonder dat de kleine, verse plantenworteltjes beschadigd raken. Wat een grandioos idee, heh?
MAAR ACH EN WEE NOU TOCH!!!


Geen rekening gehouden met een stel vernielzuchtige haarfabrieken, heh? Jongens, dit is toch geen kattenbak! Welke klojo heeft dit aangericht? Nou? Wie?

Cera: Ik was al die tijd bij de buuf binnen en weet van niks. En vannacht heb ik bij je op bed geslapen, weet je nog? Je duwde me er nog af omdat je je benen niet kwijt kon! En toen ben ik op mijn zachte dekentje gaan liggen omdat dat precies zo aanvoelt als mijn moeder. En die was tenminste wel lief voor mij. Ah, weet je het weer?
En toen ik vanochtend buiten kwam, ben ik direct doorgelopen naar de buuf, dus ik was het in elk geval niet! Nee, ik lijd niet aan Katzheimer! Kijk naar je eige!Boez: Heh? Waar gaat dit over? Is er wat gebeurd dan? Heeft iemand iets stouts gedaan?
Dat kan ik niet geweest zijn, want ik ben nooit stout. Of zelden. Was het kattenkruid wat je hebt gezaaid? Nee? Lekker belangrijk dan...

Oh, wat zie ik daar? Zien jullie het ook? Ja, ik weet zeker dat ik wat zag, daar verderop! Zullen we samen gaan kijken wat het was?

Oscar: Ik kom net van binnen. Wat brokjes gegeten, want ik heb al heel wat werk verzet vanochtend. Ik heb namelijk de kruidentuin geïnspecteerd. Nee, niks bijzonders gezien maar het was wel nodig, die extra controle.
Nee, op die tafel ben ik echt nog niet geweest. Nee, mijn plas heb ik daarstraks naast een boom gedaan. Om precies te weten: die aan de overkant, u weet wel.
Is het heel erg wat er gebeurd is?
Nou, u lijkt me anders toch aardig van streek. Maar ik was het dus niet. Ja, dat weet ik zeker.


NOU, WIE WAS HET DAN? WE ZIJN HIER WEL BEZIG OM ONZE STAD VAN MEER GROEN TE VOORZIEN, TOCH? JA, VOOR DE BIJTJES EN VLINDERTJES ONDER ANDERE! EN OP DEZE MANIER GAAT ER GEEN REE.. EH, MOER VAN TERECHT KOMEN! EN WIE MAG DEZE ROTZOOI WEER OPRUIMEN? NOG ÉÉN KEER EN JULLIE GAAN ALLEMAAL NAAR HET ASIEL! TUIG ZIJN JULLIE! STUK VOOR STUK TUIG VAN DE BOVENSTE RICHEL!
Buurkatten? Zou kunnen ja. Mmmmm. Oké. Gaas erover? Ach ja, waarom niet. Geen slecht idee. Sorry, mevrouw K. was wat te snel met haar conclusies. Snoepies dan maar?

3 opmerkingen:

Piet zei

Was er vandaag niet een storm met windkracht 9 of 10? ;-)

Ma Tok zei

Ach, die arme jongens, zomaar vals beschuldigd terwijl ze nooit stout zijn. Snoepies zijn zeker op hun plaats om het weer goed te maken.
Hebt u nog gaas nodig?

Truus zei

Mij bevalt kweken in lekke afgedankte aquaria met een door gaas gesteunde plastic zakken deksel prima. Geen last met mijn haarfabrieken.
De bovenkant van afgedankte cavia hokken over de potten zou ook helpen.