Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 6 maart 2016

Bohr heeft haar zin gekregen!

 Bohr:
We hebben even gepraat, mevrouw K. en ik. Ik zei tegen haar dat ik nu al een maand bij haar woon en dat ik heus wel dankbaar ben dat ze me eten geeft en aait. Maar dat ik nu best in staat was om zelfstandig over te steken en in mijn eigen tuin te gaan poepen. Ja, want niks is zo fijn als in je eigen tuin poepen, toch? Daarom dus. En wat ik daar verder uitvoer gaat haar niks aan en dat is ook niet van belang voor het Katblad. Noem het maar Bohrdingetjes.
 Wel, ik heb dus mijn zin gekregen, eindelijk. Ik hoef nu niet meer te ontsnappen maar mag gewoon door het luik naar buiten. Dan hoeft K. ook niet meer zo spastisch te doen met die tussendeur. Behalve als het regent, want dan mag ik niet weg. Hoeft ook niet want ik hou niet van nattigheid.
Tuurlijk ga ik uiteindelijk toch ook steeds wel even naar mijn huis kijken en de directe omgeving ervan inspecteren. Bovendien moet ik mijn geur daar ook vaak vernieuwen anders gaan die jongens van Hof is Vol nog denken dat ik voor ze ben gevlucht. Nee, dat mag niet gebeuren inderdaad.

 We hebben afgesproken, ik en mevrouw K., dat ik dus met goed weer gewoon weg mag, naar buiten. Na anderhalf uur ongeveer (of eerder als het gaat regenen) haalt ze me weer op, want ik heb nog geen zin om zelfstandig terug te keren naar dat hotel. Je weet immers maar nooit of mijn mens plots weer opduikt, en dat moment mag ik uiteraard niet missen.
De eerste paar keer gromde ik als ze me van mijn bankje tilde om me weer terug te brengen naar het hotel, maar daar ben ik mee gestopt.
 In plaats daarvan spin ik nu. Vindt zij leuk en ikzelf eigenlijk ook wel.

Op de foto hiernaast ziet u mij mijn huismuur inspecteren. Ja, het stonk daar behoorlijk. zou zomaar die rare Snor geweest kunnen zijn.
 Die dikke rooie komt af en toe kijken wat ik aan het doen ben. Vast aardig bedoeld en het stoort me niet echt.
Wat me wel heeft gestoord is dat hij mij laatst probeerde te zoenen. Ja, eerst een kopje en toen hij zijn neus tegen me aan wilde duwen, heb ik hem een mep gegeven en hard naar hem geblazen. Recht in zijn snufferd inderdaad. Dat was omdat ik schrok en omdat ik zulke dingen niet gewend ben. Ongewenste intimiteiten ja. Bovendien kennen we elkaar nog te kort.
Als ze me opgehaald heeft uit mijn tuin en we weer in het hotel zijn, krijg ik een stokje. Eerst wist ik niet wat ik daarmee moest, maar ik kwam er al gauw achter dat je ze gewoon op moet eten, die stokjes. En dat ze nog lekker zijn ook.
En dan moet die Boez opeens ook stokjes, terwijl ie ze eerder nooit lustte, zei het mens van hier.

Ondanks onze afspraak ben ik vanochtend toch nat geworden omdat het opeens ging regenen. En daarom vond ik het ook helemaal niet erg dat ze me kwam halen.
Hier laat ik het even bij. Voor nu dus, ja. U moest toch schaatsen kijken?

4 opmerkingen:

Ma Tok zei

Wat een goede oplossing zo! Iedereen blij! En ik denk dat mevrouw Katblad het ook helemaal niet erg vindt dat je in je eigen tuin gaat poepen, Bohr. Dat scheelt haar weer opruimen van de kattenbak. Ik ben blij dat je de redactie nu weer als hotel beschouwt en niet als gevangenis, want dat kan nooit de bedoeling geweest zijn.

Albert de Mol zei

Is die dikke rooie dan stiekem bi ?

katja zei

Wat een goeie oplossing hebben mevrouw K. en jij gevonden! En ja, logisch dat jij gaat spinnen als je daarna zo'n lekker stickie krijgt!

Jurjen Lasschuit zei

Fijn om te horen dat Bohrtje en Mevrouw K. een goede oplossing hebben gevonden! Misschien dat Marian af en toe een zalmhapje kan geven, wanneer Bohr in het hof is :-)