Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 14 maart 2016

Geen vriendinnen...

De Hoofdredacteur:

Bohr had van mevrouw K. een nieuwe muis gekregen. Was ze erg content mee, want er zit Nepeta in en daar word je als haarfabriek heel blij van. Zegt mevrouw K. tenminste.
Toen zij (Bohr dus) echter even ging uitrusten van het spelen, kwam Cera binnen. Die had de godganse dag liggen pitten op het logeerbed bij de buurvrouw, want daar is het lekker rustig. En Cera nam de muis direct in beslag. Brutaal kreng.
Bohr werd op slag chagrijnig (foto 1), Cera deed alsof haar neus bloedde. En trok haar meest onschuldige snuit (zie foto 2). Nu, een paar dagen later, speelt er niemand meer met de muis. Maffe beesten!
Het ziet er overigens niet naar uit dat deze twee meisjes echte vriendinnen gaan worden. Maar dat moeten ze zelf weten natuurlijk.4 opmerkingen:

Felix zei

Mooi kleed Mevrouw K.
Ikea ?

Ma Tok zei

Bohr kan inderdaad boos kijken! Is dat rode ding op de tweede foto de muis in kwestie?

Piet zei

Smeer beide dames in met de geur van de ander en geef ze de tijd, sommige katten hebben veel tijd nodig om elkaar te accepteren. Mooi mandje heeft Böhr.

Wies van der Plas zei

Dat ding is helemaal geen rode nep muis.
Het is een rood kabouter Plop mutsje.
Vandaar dat de haarmutsen daags daarna geen interesse meer hadden.
Haarmutsen spelen immers niet met kaboutermutsen.