Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 2 maart 2016

Niet gevoelig voor Stockholmsyndroom...

 Bohr:
Dat mens van hier heeft mij weer gevangen nadat ik ontsnapt was. Eerst dacht ik dat ik in een hotel zat, nu weet ik zeker dat het een gevangenis is.
Ik had mijn eigen huis gevonden want het was hier vlakbij. Dat had ik al geroken toen het raam hier een keer openstond. En ik had het ook gehoord, want ik herkende een aantal geluiden die thuis precies hetzelfde zijn.
Vandaar dat ik ontsnapte toen zij even niet oplette. Ze was zo stom om met die reporters weg te gaan, en toen zag ik mijn kans schoon.
En ik was in een mum thuis. Maar daar stond het raam niet open. En toen heeft ze me opgepakt en terug gebracht naar de gevangenis. Sindsdien heeft ze de deur dicht zodat ik niet meer door het luik naar buiten kan. Erger kan het niet.


 Vanuit het raam kan ik de Poort zien. En daarachter ligt mijn huis. Ze dacht zeker dat ik gek was en dat niet in de gaten had. Maar ik heb het vanaf het begin af aan geweten. Mijn tuin en mijn huis, zo dichtbij. Een kwelling om dat vanuit dit raam te zien en er niet naar toe te kunnen.
Ik ben nu in opgewonden staat want ik wil maar één ding. En dat is weer ontsnappen.
Maar ze heeft me door.
 Mijn bidden en smeken helpen niet. Ik heb nog nooit zo vaak achter elkaar gemauwd. Want daar reageert ze namelijk op. Maar ze verdomd het die deur voor mij open te zetten. Terwijl ze dat wel steeds doet voor die anderen. En dan doet ze hem snel weer dicht achter hun staart. Zodat ik niet mee naar buiten kan.


 Ik krijg nu wel vaak snoepies, want daarmee probeert ze me te paaien. En ze aait me vaker dan eerst, en dat vind ik ook verdacht. Ze probeert me daarmee af te leiden, maar ik trap daar niet in.


 Want ik ben daar dus niet gevoelig voor. Ik zal dan ook geen last krijgen van het Stockholmsyndroom, al doet ze daar wel haar best voor.
Ik ben vastbesloten.
Vastbesloten om weer te ontsnappen als ik daartoe kans zie.
Want uit zichzelf laat ze me niet gaan.
Terwijl mijn huis vlakbij is.
Het is hier net Guantanamo Bay, al word ik niet fysiek gemarteld.
Maar dus wel psychisch.
Misschien is het een idee om weer in hongerstaking te gaan. Hoewel ik gisteren lekker lamsvlees heb gekregen, en die anderen dus niet. Maar dat kan haar tactiek zijn. Om me te paaien. Om mij verslaafd te maken aan lekkere stukjes lamsbiefstuk.
Ik heb ze dus opgegeten, die stukjes, want af en toe heb ik best honger.
Maar ik zal heus niet vergeten waar ik eigenlijk thuishoor. En dat is vlakbij want ik ben er geweest. Ik heb het met eigen ogen gezien. En nu is het alleen nog maar een kwestie van tijd, een kwestie van het juiste moment afwachten. En dan ben ik weg. Dat verzeker ik u.

8 opmerkingen:

Piet zei

Nou Bohr, je snapt natuurlijk wel dat er een echte reden is dat je bij mw K. bent en niet in je eigen huis. Wat weten wij ook niet (zijn wel erg nieuwsgierig, maar ja.....). Het is moeilijk voor je, maar mss moet mw.K. je het maar eens goed uitleggen waarom je bij haar bent en hoelang het duurt. Dan weet je waar je aan toe bent en in de tussen tijd gewoon genieten van de verwennerij (snoepjes en aaien).

Benno S. zei

Bohr heeft het beter dan de 10.000 trekvogels met kuikens en al, die vastgelopen zijn in Griekenland bij de Macedonische grens.

Felix zei

Ik had op Marktplaats.nl 2153 hits voor krabpaal aangeboden.
Veel stevige tweede handsjes zeg maar.
Op 3 km (Leiden) zo al vier N.B.

Dr. Fruit zei

Het zou zomaar zo kunnen zijn dat the Boez protesteert en vandalistisch is vanwege de aanwezigheid van dat Deense meisje en de samenhang van zijn gay profiel zeg maar (drie wijven tegen twee knullen immers zeg maar).

Tinkebell zei

Als die Boezelmans zo doorgaat, ben ik bereid een bont damestasje van hem te maken.

Ma Tok zei

Die gevangenis bij mevrouw Katblad is wel heel luxe, Bohr. Een vergelijking met Guantanamo Bay is behoorlijk overdreven. En in je eigen huis wonen nu vreemde mensen, dus daar naar binnen gaan is helemaal een ramp, dan gaat alles door elkaar lopen, vertrouwd en vreemd. Geniet maar lekker van de verwennerij van mevrouw K., die heeft echt het beste met je voor, geloof mij maar.

Albert de Mol zei

@ Maar Ma Tok Tok: maar dat neemt niet weg dat Boespoes een relnicht is.

Tante Ingo zei

Mijn lieve Boezje wat ze ook allemaal van je zeggen,
je blijft toch mijn ieniemienie lieve nichtje.
Liefs & kusjes & kopjes van je tanti tanti.