Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 4 mei 2015

Vrolijke bende!

 Cera:
Ik had mevrouw K. opgehaald omdat ik gepest werd (zie vorig bericht). Samen gingen we naar de Kruidentuin waar Oscar ruzie zat te schoppen met Kaija.
 Toen de Boez kwam, stopten ze met schelden tegen elkaar en dook Os tussen de planten.
Maar even later kwam hij weer terug en liep toen vlak langs Kaija, om haar te treiteren.
 Toen begonnen ze weer tegen elkaar te schelden.
 Dit gebeurde niet echt want een schaduw kan niet praten, dat weet u best. Ja, doe de volgende foto maar, want hier heb ik geen zin in.
 En hier bent u vergeten mijn naam bij te zetten, maar bovendien zei ik iets heel anders tegen de Boez. Ja, ik vroeg hem of we samen iets leuks konden gaan doen, maar hij had andere plannen, zei hij. En toen liep hij zomaar weg. Nee, ik heb niet gezien waarheen. U wel dan?
 Ja, dit vond ik eng. Ik ga ook wel eens naar de Gevaarlijke Weg, maar ik doe nooit alsof ik wil gaan oversteken. Vroeger heb ik dat wel gedaan, maar nu niet meer. Ja, wijzer geworden, heh?
 Oh, zat ie daar, de Boez? Hij had laatst nog ruzie met die Kleine snor. Ja, het was vechten, echt waar! Heeft u daar geen foto van? Ach, wat jammer nou...
 Waar slaat dit op? Oh, op de Os dus. Dat ie deed alsof ie ging oversteken. Dan klopt de volgorde van de foto's niet. Kunt u dat niet even veranderen? Nee dus. Jammer, ja.
 Ik wilde net zelf de boom in, dat weet ik nog. Maar ik kreeg de kans niet want Os was me voor. Nee, toen had ik geen zin meer want de Os was in een rotbui en ik had geen trek in ruzie met hem.
 Heb ik dat echt gezegd? Nou, dan zal het wel. Ik kijk wel een beetje boos, heh?
 Nee, de sfeer was niet om over naar huis te schrijven. Misschien doordat het al laat in de middag was en we zo hard in de tuin hadden gewerkt? Ja, dat was dan wel 's ochtends, maar we hadden allemaal ons middagdutje overgeslagen en het liep alweer tegen etenstijd, toch?


 Hier kan ik niks over zeggen omdat ik ondertussen ergens anders was en u helemaal aan de andere kant stond.
 Dit heb ik ook niet gezien of gehoord, maar ik denk eigenlijk dat Boez wat anders heeft gezegd. Nee, wat weet ik niet; doet dat er wat toe?
 Dit klopt wel weer. Ja, ik liep toen met u mee, weet u nog? En Oscar kwam achter ons aan.
 Ook dit heb ik niet gezien, want ik was toen de hoek al om.
 Oscar deed inderdaad vervelend. Hij was een beetje agressief en bozig, misschien wel door de eerdere ruzie met Kaija? Nee, ik heb niks naars tegen hem gezegd, echt niet!
 Dit is waar gebeurd, inderdaad. Ik was blij dat we naar huis gingen en wilde nog even dollen met de Boez, maar dat wou hij niet. Ja, hij was ondertussen ook flink chagrijnig geworden...
 Toen kwam de Os me bedreigen, en dat vond ik heel naar.
 Hij heeft me inderdaad nog geslagen, de rotzak. Ja, een dubbele mep. Jammer dat u dat niet op de foto heeft. Ging het te snel voor uw camera?
 Boez zag het gebeuren en werd enorm boos. Heeft u daar wel een plaatje van?
Nou, wel een beetje vaag, he? Oh, ging dat ook te snel?
In elk geval gaf de Boez de Os nog even flink op zijn laz... eh, falie, en toen gingen we pas naar huis.
Nee, verder gebeurde er niets meer, behalve dat we gingen eten en dat Boez zijn voerbakje weer op de trap kreeg. Vindt ie rustiger, ja.

6 opmerkingen:

Joekes zei

Nieuw woord, rotos (Cera).

Ma Tok zei

rot Os misschien, meneer Joekes?

Ma Tok zei

Wat een prachtige lange strip, mevrouw K. Erg leuk!

Joekes zei

Zoudt kunnen Miss Tok, maar Meipie Ceraatje hebt toch echt rotos in dat losse ballonnetje getypt zeg maar. Griekse roets ?

Maurice het Blafbeest zei

Nog bijna 2500 mensen die nominaal het LKB van Mevr. K. bezoeken en de 200.000 visites zijn bereikt.
Zijn de prijzen al bekend ?
(see the stats)

katja zei

Hihihi, ik vond rotos ook al zo'n fantastisch nieuw woord!

Trouwens wel grappig hoe Cera het enorm op haar heupen krijgt van het irritante gedrag van Os, maar ondertussen wel zin heeft in een potje stoeien met Boez.

En goed dat Boez Os uieindelijk even op z'n nummer zet.