Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 5 mei 2015

Domme Wamy stak zomaar over...

Oscar:
Het was hier waar Wamy laatst zomaar de weg overstak. En dat terwijl er best veel verkeer was.
Hij had er niks te zoeken, daar aan de overkant, dus waarom hij dat deed is een raadsel. Ik denk dat hij gewoon stoer wilde doen...
Hij dook daarginds onder een wielhuis en raakte toen een beetje in paniek want er scheurden ondertussen heel wat wielhuizen en bromwielen voorbij. Dat had ie, denk ik, niet van te voren verwacht.
Zijn mens, die in de tuin aan het werk was, kreeg zowat een hartverzakking, en mevrouw Katblad idem.
Gelukkig kwam hij snel daarna weer ongeschonden terug in de tuin en kon iedereen weer opgelucht ademhalen. Vooral Magiz, zijn mens dus, had toen effe flink wat tijd nodig om op een bankje weer tot haar- of zichzelf te komen en heeft de Wams een hele tijd op schoot gehouden en hem zitten zoenen...

Ik ben ook wel eens zomaar naar de overkant gegaan. Hoewel, dat was niet zomaar maar omdat mevrouw K. daar haar wielhuis parkeerde en ik haar wilde begroeten. Toen stak ik over en dacht verder niet na over het gevaar ervan. Toevallig was er niet veel verkeer op dat moment, maar K. was toch boos op mij. Ze wilde me oppakken om me terug naar de andere kant te dragen, maar dat vond ik niet nodig. Zij had boodschappen gedaan en lokte me met een tartaartje dat ze uit een pakje had gehaald. Maar ik was veel te veel in de bonen om daar een hap van te nemen, want ik had heus wel in de gaten dat ik iets had gedaan dat niet zo verstandig was.
We hebben toen samen gewacht tot het helemaal stil was op de weg, en zijn toen ook samen overgestoken naar de Katbladstraat. Nu zet K. haar wielhuis nooit meer aan de overkant van de Gevaarlijke Weg neer omdat ze nog steeds bang is dat ik dan weer zo dom zou kunnen doen. Ze zegt dat je maar nooit weet, en ik ben het eerlijk gezegd wel met haar eens.

5 opmerkingen:

katja zei

Wat kunnen die katten toch soms griezelig doen!
En ik had het helemaal niet achter wamy gezocht dat hij zich laat knuffelen.

Ma Tok zei

Ik kwam net langs op de fiets toen Wamy weer terug overstak. Ik schrok me ook een hoedje en ik zag Magiz bijna flauwvallen van ellende.

Nelleke zei

Ik vind het wel stoer van Wamy.
Die kan toch niet door de mens veroorzaakte gevaarlijke situaties inschatten.
Hoe vaak vallen vrouwen niet op steeds dezelfde voute mannen ?

Dr. Oetker analyseert en zei

Het is sociaal pedagogies zeg maar niet goed dat Wamy's mens die stommerik op de moederschoot neemt en hem uitgebreid gaat zitten zoenen, na die gekkigheid van het oversteken van de Gevaarlijke straat.

Wimmie zei

Wamy ging daar aan de overkant natuurlijk op reportage voor het programma Spoorloos.
Zoekend naar nazaten van de fabelachtige rode Bolle Wangen alias Tatoo Pinchio.