Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 20 mei 2015

Aangetast ego

Boez:
Mevrouw Katblad, mijn snoepiesbehoefte is op dit moment bijzonder groot en dringend. Dat heeft voornamelijk te maken met een zojuist opgelopen trauma tijdens het verdedigen van mijn territorium, en dat van mijn huisgenoten uiteraard.
Om nu zo snel mogelijk van dit trauma af te komen, lijkt het me een goed plan dat u mij nu onmiddellijk even troost met wat van die snoepdingetjes uit zo'n paars doosje dat achter u in het keukenkastje te vinden is.
Ja, er is inderdaad grote haast bij want anders lopen ik en u de kans dat dat trauma te diep inzinkt en dat de verwerkingsperiode dan onnodig lang wordt. Het kan namelijk een lengte bereiken variërend van wel een paar uur tot enkele dagen en zich uiten in de vorm van ernstige jankbuien mijnerzijds, alsmede veel gezeur, overgeven, 's nachts windjes laten naast uw hoofdkussen, irritant gedrag tegen mijn huisgenoten en diverse andere soorten, voor u erg onaangename uitingen van mijn ongenoegen over mijn zojuist aangetaste ego.
Als u nu weigert het betreffende doosje te pakken en mij weer in mijn element te brengen, sta ik dus niet voor de consequenties in en bij deze bent u daarvoor gewaarschuwd. En nee, een kusje erop gaat heus op dit moment niet helpen, maar kunt u altijd later nog een keer doen. Na de snoepies dus, heh?6 opmerkingen:

Sandrazz zei

Och Boez, wat is er gebeurd? Je hebt allemaal krabbels :(
Knuffel
Sandra & Doezel

Ma Tok zei

Boez toch! Dat had je je oog kunnen kosten! Wel wat voorzichtiger zijn bij de verdediging hoor.

katja zei

Ach arme Boez! Wie heeft je zo toegetakeld?
U heeft hem toch hopelijk wel wat snoepies voor de troost gegeven heh?

Jacq. zei

Heel passend bekkie van de Boez op de laatste foto. En leuk verhaaltje natuurlijk!

Pim zei

Tjonge jonge, je zou bijna tampons in de oortjes van Boezelmans doen.
Heeft Tante Inge er niet een paar over voor haar neefje ?

babs van der Wielen zei

Boesje heeft inderdaad bloedrode oortjes.