Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 12 mei 2015

Ik kom zwaar tekort!

De Boez:
Eigenlijk word ik het een beetje zat, dat gewroet (werken - red.) van het mens (mevrouw K. - red.) in die tuin (Kruidentuin - red.). Nee, die tuin ben ik natuurlijk niet zat, maar wel dat gewroet (onkruid wieden - red.) en geschep. Want dat soort dingen kan ze ook doen bij de redactie voor de deur, zodat we dan tenminste wat dichter in de buurt van het keukenkastje met snoepies blijven.
Want eerlijk gezegd schiet dat er best wel bij in, het uitdelen van snoepies door K. aan ons dus (nou, nou - red.). Bovendien weet je, als we zo lang van huis zijn, nooit wie er allemaal van ons luikje gebruik maakt, of liever misbruik maakt. Het gebeurt immers vaak genoeg dat we, als we eindelijk weer eens thuiskomen, onze voerbakjes leeg vinden (valt reuze mee - red.). En dat hebben wijzelf dan niet gedaan, dat is een ding dat zeker is. Dat weet ik omdat er dan nog overal kleine kruimeltjes liggen, niet in de bakjes zelf maar ernaast, op de vloer. En wij eten tamelijk netjes, al zeg ik het zelf (valt reuze tegen - red.).

Oscar vindt het jammer genoeg niet zo erg om lang van huis te zijn omdat hij wel houdt van het werken (rondbanjeren, zie foto - red.) in de tuin.
En Cera houdt van lekker zonnen, dus die vermaakt zich ook wel, vooral als ze tussen de Nepeta kan liggen (is helemaal waar - red.).

Maar ik ben nu eenmaal een grote snoepiesliefhebber (ook waar - red.) en komt nu dagelijks zwaar tekort (zwaar overdreven dus - red.).
En dat zit me eerlijk gezegd wel een beetje dwars... (Is genoteerd - red.)


4 opmerkingen:

Ma Tok zei

Ik heb echt met je te doen, Boezje.

Inge zei

Wel leuk dat je er zo boos bij kijkt Boez, ik zal je binnenkort weer wat extra snoepies brengen lief neefje.

Wiel zei

Is dat een kaars (Verbascum) waar Boez zo boos naar kijkt ?

Marjoke zei

Ach, dat zal toch wel meevallen Boez. Ik denk dat mevrouw K. juist heel erg blij is dat ze weer lekker in de tuin kan werken na haar operatie.