Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 25 mei 2014

Zuurstoftekort?

Cera kwam ons hevig verontwaardigd tegemoet. Er had iets plaatsgevonden in de Kruidentuin wat niet door de beugel kon, en K. moest maar heel snel komen kijken wat dat dan wel was. Natuurlijk ging zij direct mee met Cera.Oscar zat op wacht bij de dragon.
Nee, wij hadden nog niets gezien wat schokkend of schrikbarend kon zijn, maar het was natuurlijk best goed mogelijk dat wij gewoon niet goed uit onze doppen keken.(Hoewel mevrouw K. dus wel haar bril op had, en nog wel de laatste versie ook en niet die ene van een paar jaar geleden die altijd veel beter op haar neus paste maar thans echt heel storend een minnetje teveel telt. Doch dit alles uiteraard terzijde, anders komen we nooit to the point, zeg maar.)


Nee, met het middengedeelte van de tuin was niks aan de hand, zelfs het bordje met de naam van de boom (Moerbei dus) stond er nog en er was deze keer ook (nog) niet van de selderij gejat.
Wij vroegen Oscar tenslotte om een nadere verklaring of tenminste iets meer duidelijkheid in deze zaak. En hij nam ons mee naar een zijvak.


Nee, fraai was dit stukje tuin al langere tijd niet meer, maar nu had een delegatie gemeente-schep-mannetjes een flink stuk omgespit. Alle citroenmelisse en eveneens een flink perk munt was uitgeschept en weggevoerd.
Is mevrouw K. dus steeds druk bezig geweest om de kruidencirkel aan te vullen met nieuwe plantjes (betaald uit eigen zak), vindt er elders in de tuin een brute kaalslag plaats en wordt het nog goed bruikbare, gewenste kruid ergens in een gemeente-compostbak gedonderd.
Zitten ze daar bij "Groenbeheer" soms te slapen of hebben ze er last van zuurstoftekort misschien? Tjongejonge...

7 opmerkingen:

Greet zei

Mevr. K. Ik wil reageren met een foto. Kan dat hier niet?
Het lukt ook niet op de FB-pagina.

Mevrouw Katblad zei

Dat zal dan wel niet kunnen, mevrouw Greet. Er is trouwens nog nooit eerder iemand op die gekke gedachte gekomen. Onze facebook is echter een speciale fanpagina, dus geen normale. En een blog is gewoon maar een blog, heh? Vandaar dus. Maar we hebben wel gewoon email, toch? En die doet het vast wel!

Partij voor de Planten (PvdP) zei

Waanzin.
Geef ons de neem van de verantwoordelijke ambtena(a)r en wij beginnen een haat mail campanje.

Pientje en Bella Donna

Greet zei

Ik heb uw wijze raad opgevolgd, mevr. K. en u een e-mail gestuurd en dat is zowaar nog gelukt ook.

ina zei

Is dit de wraak van de gemeente omdat ze geen gif meer mogen spuiten? Of schat ik de intelligentie nu te hoog in?

Truus zei

Misschien weten ze bij de gemeente niet dat kleine planten weer kunnen uitgroeien tot grotere planten? Immers op TV in die tuinprogramma's proppen ze tuinen en bloembakken meteen helemaal vol zonder groeiruimte......en gooien ze rest vol met tegels.
Of zouden ze nog wat nieuws terugpoten?

katja zei

Het is dat die groenbeheerders zelf niet met dat gif hebben gespoten, anders zou je denken dat het hun hersens heeft aangetast...