Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 15 mei 2014

Vlinders determineren

Jawel, het stikt weer van de muntvlindertjes in de Kruidentuin. Doch alweer niet in het vak met munt, maar wel in de tijm en salie. En onze grote, behendige jagers zijn blij met hun aanwezigheid want ze brengen tenminste nog wat leven in de brouwerij, heh?
Overigens, voor wie het niet weet: deze vlindertjes zijn niet groter dan 10 tot 15 millimeter en zitten graag langere tijd stil.
En Oscar ook, want hij volgt op het ogenblik niet alleen een cursus groenbeheer, maar toevallig ook een kortdurende opleiding "vlinders determineren".
U ziet hem hier aan het werk, tussen de dragon (achtergrond) en de tijm (voorgrond).
Wel, terwijl Oscar daar lekker zat te observeren en studeren (waar zit die vlinder precies, wat doet hij daar nou toch en waarom doet hij dat, en uiteraard het allerbelangrijkst: welke kant vliegt hij uit als je 'm een pets geeft, hoe grijp je hem en hoe smaakt hij?), kwam de Boez aansjokken. Ja, want Boez wil ook best wel wat meer over vlindertjes leren, als het hem maar niet teveel moeite kost natuurlijk, dus dacht hij erover om de Os te vragen wat hij zoal tot nu toe allemaal had ontdekt. En daarvoor stampte Boez met zijn grote patten dwars door het tijmvak, terwijl hij donders goed weet dat mevrouw K. dat liever niet heeft...


Enfin, de Boez bleek dus bij nader inzien helemaal niet zoveel belangstelling te hebben voor de muntvlinders, maar kwam eigenlijk vooral voor het even lekker klooien en zooien met de Os.
U kunt op bijgaande foto zien dat Oscar het daar beslist niet mee eens was.
Vervolgens klonk er vanaf de grens tussen dragon en tijm een licht gegrom van ergernis.


Maar dat hielp hem helaas niet; de Os werd overmeesterd door de Boez, en dat betekende dat er verder niets meer van determineren terecht kwam.
Wij kunnen u vervolgens nog vertellen dat de Os even later zijn vriendje zou achtervolgen en dat de twee reporters nog flink hebben lopen klooien tussen de prachtige, bloeiende bieslook.
En inderdaad, ook dat had mevrouw K. liever niet...

3 opmerkingen:

Annemiek en Wim, poezen glora & cora zei

Leuk al die vlinders in uw buikje mevrouw K.
Wat u zegt, het brengt leven in uw brouwerij.
Wij zijn zo blij voor u.

Greet zei

Gelukkig, de reporters zijn niet helemaal aan hun lot overgelaten door al dat vlindergedoe.

Jacq. zei

Mooi vlindertje, zeg. En os kijkt zo lief, ook al is ie stoute dingen van plan...