Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 14 mei 2014

Hij weet er ook van...

Cera:
Het moet eindelijk maar eens verteld worden, en als mevrouw K. dat zelf steeds maar niet doet, moet ik het dus als oudste reporter wel doen, heh?
Ja, want ons leven is namelijk sinds een paar weken behoorlijk veranderd.
Ik had nooit gedacht (toen ik hier destijds introk) dat er wel eens een hij-mens samen met mevrouw K. op de bank zou komen zitten zodat er voor ons daardoor erg weinig plek overblijft.
Jawel, bezoek en proeverijtjes genoeg altijd, dus ook heel veel handen die me kunnen aaien (en daar maak ik uiteraard dankbaar gebruik van), maar dan vooral aan de tafel buiten of aan de grote tafel binnen. Niets aan de hand inderdaad, en iedereen 's avonds op tijd weer naar zijn/haar eigen huis zodat wij met zijn allen als voltallige redactie zijnde nog even rustig met K. de dag konden doornemen op de bank.
Maar toen kwam dus eerst die Leidse gifzaak en vervolgens ook nog dat gedoe met de Kruidentuin, en daar kwam dat hij-mens ook op af. Tenminste, ik denk dat het zo gegaan is, want helemaal precies bijgehouden heb ik het dus niet omdat ik niks verwachtte in de relatiesfeer, zeg maar.
Tja, en van het één komt blijkbaar dan toch het ander, dus nu zit hij regelmatig op onze bank en kunnen wij er niet altijd meer allemaal bij.
Jawel, natuurlijk komt het ook wel voor dat hij niet bij K. op de bank zit, en dan is vooral Oscar er als de kippen bij om de opengevallen plek te bezetten en alle aaien die hij tekort is gekomen of denkt tekort gekomen te zijn, op te eisen. Ik ben dan inderdaad meestal net iets te laat, maar spring dan maar bij K. op schoot om mijn deel aaien en knuffels in ontvangst te nemen.
Gelukkig is hij wel heel erg aardig voor ons, dat hij-mens, dus wat dat betreft kunnen wij u geruststellen. Daarnaast heeft mevrouw K. tegen ons gezegd dat wij eventuele klachten omtrent zijn doen en laten altijd direct bij haar moeten indienen en dat hij onmiddellijk uitgezet wordt als hij ons gaat schoppen, pesten of ander onaangepast gedrag vertoont, en ik weet zeker dat ze (K. dus) dat meent en zich aan haar belofte zal houden. Ja, hij weet er ook van, dus daar kunnen geen misverstanden over ontstaan...

Nee, de Boez staat inderdaad niet op deze foto; hij doet liever zelf zijn verhaal. Of dat nu zo positief is, weet ik eigenlijk niet, dus dat zult u moeten afwachten.


6 opmerkingen:

Truus zei


Wat een verrassende ontknoping:)
Dat verklaart de schaarste aan berichten.
Ik denk dat er een grotere bank moet komen. Voor jullie als haarfabrieken maar profiteren van het extra schootoppervlak om op te liggen nu.
Dat heeft ook z'n voordelen.
Of liggen jullie altijd liever naast een mens?

Lilian zei

En wat een groot geluk voor u en de pluisfabrieken dat het hijmens niet rookt.

Piet zei

Wat leuk, een hij-mens erbij. Ik zou maar een grotere bank eisen Cera. Zodat jullie ook gewoon op de bank kunnen zitten.

Oma Gaal zei

Jong geluk !
Maar ik dien jullie kinders te waarschuwen: Liefde maakt blind.
Het begin is moeilijk maar later gaat het snel bergafwaarts.
En de kans is groot dat jullie het mooiste al hebben gehad.
Maar zet door, hou vol !

ina zei

Cera, je moet maar denken dat er nu in plaats van een lege plek op de bank een extra schoot is waar je op kunt zitten.

Annemieke zei

Ik zeg: groceries bank en genieten van vier aaiende handen ipv twee!
Ik ben blij voor Mw. Katblad