Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 27 mei 2014

Plek blijft leeg

Oscar heeft de afgelopen dagen heel wat bodemonderzoek gedaan in de zijvakken van de Kruidentuin. Dit omdat wij steeds maar verwachtten dat er nieuwe plantjes op de kale stukken waren neergezet door groenbeheer (of hoe dat tegenwoordig mag heten), maar elke keer als we daar een kijkje gingen nemen, werden we alleen maar zwaar teleurgesteld.Ondertussen gaan mevrouw K. en haar tuinvriend stug door met het planten van hun eigen (zelf gekochte) kruiden in het centrum van de tuin. Ook als het regent, zoals vandaag dus. Want volgens vriend hij-mens is nat weer heel erg goed weer om plantjes in de grond te zetten, dan hoef je tenminste ook niet steeds met de gieters naar de gracht te lopen om daar water te tanken, zeg maar, zegt hij.
Wel, flink natgeregend, dat dus wel, en vanzelfsprekend gingen onze reporters niet met ons mee.6 opmerkingen:

Piet zei

zie niets, hoor niets.....

Mevrouw Katblad zei

Sorry, foutje, maar is nu hersteld!

Truus zei

Uw hij-mens heeft groot gelijk.Ik bof, ik had gister al mijn opgekweekte planten net gister al geplant met regen in het vooruitzicht.Overigens komen er nu steeds natte haarfabrieken binnen, toch steeds even proberend of het al droog is?

Donita zei

Ik ziet zomaar een nieuwe kwis.
Verzin een alternatieve naam voor afdeling Groenbeheer.
Zoiets als
groenbehaspel
groenverwarring
groenhaat
groenpakaf
Gruunvernichtung
u.s.w.
Zoals vanouds krijgt de winnares een geheel verzorgde reis naar de Galapagolos eilanden van Mevrouw Bladkat zeg maar.


ina zei

Oscar kijkt de plantjes uit de grond.

Marjoke zei

Nou mevrouw K., ik vind het geweldig dat u zich zo inzet . Eigenlijk vind ik, dat groenbeheer u als dank een eigen kiwiboom(pje) cadeau moet geven voor al uw inspanningen.