Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 25 mei 2014

Stelen uit de Hortus doe je niet!

Ook Charli heeft de Kiwitakjes ontdekt. Hij doet zelfs zijn middagdutje op de tafel, vlak naast het potje. Ja, want stel je voor dat iemand de takjes komt stelen!
(Zoals Grote Snor dus, die wij ook regelmatig onder de tafel aantreffen, vrijend met een tak van de Actinidia.)
Wel, gistermiddag had mevrouw K. een klusje te doen in de Hortus Botanicus te Leiden, en liep daar toen onder een Kiwi door, zo groot en zo mooi! Helaas had zij niet het lef er een blaadje of lootje van mee te nemen. Nee, want stelen uit de Hortus doe je niet, toch? Nou?


4 opmerkingen:

ina zei

Goed zo, mevrouw K.! Maar misschien had u om een stekje kunnen vragen?

katja zei

Dacht eerst dat Charli met z'n kop in de kiwitakjes in slaap was gevallen...

Misschien kunnen ze in de Hortus als extra inkomstenbron het snoeiafval van de kiwi als alternatieve matatabistokjes gaan verkopen?

Annechien Snuif zei

Wat is dat toch de laatste tijd met dat geknuffel en gesnuffel van geboomtesoortigen, daar op de LKB redaxie ?
Prinses Irene kan dat takkenkarweitje echt wel in haar eentje aan hoor, Mevrouw K.

Hans Adema zei

Ik zaql het voorstellen. Ben part time werknemer van de Hortus