Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 7 mei 2014

Veel meer kunnen we toch niet doen

De Boez:
Wat is die Grote Snor toch eigenlijk een enorme loser. Kijk 'm nou zitten, hier onder de tafel. Loopt maar te mekkeren en zit voortdurend achter de wijven aan, maar vindt toch maar mooi niet een mokkel dat hem ter wille is of kan zijn.
En ja, ik vind het momenteel ontzettend leuk om hem daarmee te pesten en hem meppen op zijn kop te geven, zoals hier dus.
En Cera idem dito, terwijl zij toch meestal en bij voorkeur uit de buurt blijft van vreemde snuiters als deze GS.

Maar we zijn eigenlijk allemaal een beetje uit ons doen. Dat komt doordat mevrouw K. een nieuwe reporter heeft aangenomen, ene mevrouw Groenzorg van Kattenburgh. We zijn er nog niet achter wie dat nu precies is, maar Cera zegt dat zij dezelfde mens is als mevrouw K., alleen met meer oog voor het groen in de stad en het welzijn van dieren in het algemeen. Nee, ik snap er ook nog niet veel van, maar het zal vast later nog wel duidelijk worden.

Dan komt er verder ook nog een ander figuur regelmatig bij de redactie over de vloer. Mee-eten, timmeren aan de vlinderkast en het bijenhotel, plantenverzorging en meer van die dingen. Dat maakt dat het hier dus af en toe behoorlijk druk is en wij extra moeten opletten.

(Os komt nu naar beneden om te helpen met het pesten van Grote Snor. We hebben op het ogenblik namelijk toch niks beters te doen. Of zei ik dat al?)Nou, u ziet dat we hem met zijn drieën tenslotte mooi hebben weggepest. Nee, we hebben dus verder niks tegen die GS, maar af en toe moet je effe je eigen agressie en ongenoegen kwijt en dan is er gewoon niks leukers dan zo'n loser uit te schelden en te pesten.
En misschien heeft K. straks eindelijk weer eens even de tijd om met ons een stukje te gaan lopen. We wachten het maar af; veel meer kunnen we toch niet doen.

5 opmerkingen:

ina zei

He he, is ze nu eindelijk terug?

Shiva zei

In de glazen bol
een kabbelende beek
Bloemen buiten gezet
Veel witte broden
En dan
daalt plotseling iets neer
dat veel lijkt op geluk

Anoniem zei

Mevr. K. Let u even op? En wilt u Grote Snor een beetje beschermen tegen die gefrustreerde haarfabrieken van U? Ik begrijp na al die dagen dat u met andere zaken bezet bent, maar de toestand met uw reporters is toch wel wat zorgelijk mijns inziens. Enfin , wat u ook aan het doen bent, het allerbeste en veel wijsheid gewenst!
Tineke

Dennis Boon zei

Mooie kater toch, die GS.

Biokat Handige Harry zei

Ik organiseer dat wel.
Een grote bruiloft en dito feest op de Gracht der Uitersten zeg maar.
Bruidspaar van het jaar ! SBS6 erbij, en Hart van Nederland.
Dat wordt pret ! bel me even.
Veel Groenten.