Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 30 november 2015

Shit happens

Boez:

Ik kon er niks aan doen want het was niet mijn schuld.
Het was namelijk zo dat er 's avonds laat nog werd aangebeld en dat mevrouw K. toen ontzettend heeft lopen vloeken en tieren. Daar raakte ik van in de war. En al deed ze verder niet open, ze ging best lang door met vloeken en tieren en nam tenslotte nog een borrel ook.
Toen ben ik nog maar even naast haar op de bank gaan liggen want ik weet dat ze vaak erg rustig ervan wordt als ze mijn buik mag aaien en tussen mijn oren. Ja, en ook onder mijn kin. En toen ze naar het toilet en douche ging voor de laatste dingetjes die ze altijd doet voor het naar bed gaan, glipte ik met haar mee de natte cel in om haar in de gaten te houden omdat ik me nog steeds een beetje ongerust over haar maakte en niet wilde dat ze domme dingen zou gaan doen. Eventueel dus, snapt u?
Maar ze zag niet dat ik daar dus ook binnen was en deed de deur  even later dicht en sloot mij daarmee op.

Hoe het verder ging? Het was vreselijk.
Ik moest steeds denken aan die donkere garage waarin ik toen lang geleden zat opgesloten, want dat duurde vreselijk lang en ik had daar verschrikkelijke dorst en er was niks te eten en toen was ik bijna dood gegaan...
Nou, hier was het dus ook pikkedonker want er zitten geen raampjes in die cel. Ja, ik kon wel drinken uit de wc, dat klopt, maar er was dus geen bak, he? Nee, en ook geen brokjes want die staan daar nooit omdat het er vochtig is, zeg maar.
Natuurlijk heb ik 's nachts nog hard zitten janken, maar ze hoorde me niet omdat ze naar bed was gegaan en bovendien lag ze misschien nog wel steeds te vloeken en ze dacht natuurlijk dat ik ergens lekker lag te slapen, maar dat was dus niet zo, ik lag helemaal niet lekker want ze heeft niet eens een zacht kleedje in die cel. Ja, alleen maar kouwe tegels op de vloer dus kun je nagaan.
Het was dus inderdaad een vreselijke nacht, want ondertussen lagen ze natuurlijk met zijn allen op dat grote bed, Cera, Oscar en mevrouw K. dus, terwijl ik hier op de kouwe tegels lag en opgesloten zat. Ja, en zo tegen de ochtend hield ik het niet meer en er was dus geen bak om op te gaan, dus werd het toen maar de douchemat want ik moest het toch ergens laten.
Maar het was dus niet mijn schuld want als er 's avonds laat niet iemand voor de deur had gestaan, was mevrouw K. ook niet zo boos geworden, had ze niet gevloekt en had ze ook beter opgelet en gezien dat ik nog in de cel zat toen zij eruit ging en dan had ik ook niet boven die mat hoeven gaan zitten.
"Shit happens", zei mevrouw K. toen ze de deur van de cel de volgende morgen opende, en daarna ging ze haar fototoestel pakken.
Ja, dat was het wel zo ongeveer, behalve dan dat ik er gelukkig alweer helemaal overheen ben.


5 opmerkingen:

Jacob Cats zei

Nee hoor, beste Boezelmans, maak je maar niet druk. Voel je niet schuldig. Wij mensenkinderen noemen dat overmacht. En ach wat maakt het uit, beetje ka ka in de douche.

Ma Tok zei

Arme Boezje toch, deed je nog wel zo je best om voor je mens te zorgen. Vannacht mag je vast wel lekker op het bed liggen, misschien zelfs wel onder het dekbed. En die deurbeller zal het wel uit zijn hoofd laten om nog een keer te komen aankakken zo laat op de avond.

Sandrazz zei

Arme Boez

Oom Ingo zei


Lief neefje Boez.
Eén keertje verkeerd poepie doen is niet erg.
Groetjes, je lieve oom.

Trudi zei

Ach Boezie, mevrouw K zit ermee, die voelt zich schuldig, jij bent een goede oppas!