Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 16 november 2015

Nieuwe buren!

Dit is Mug, een nieuwe buurthaarfabriek die twee deuren verderop is komen wonen.
Mug is niet voor de poes, dat is duidelijk te zien aan de vriendelijke uitstraling.

Mug is al een paar keer buiten geweest, maar dan wel in een tuigje, doch waarschijnlijk mag Mug in het voorjaar zelfstandig de deur uit om de buurt te verkennen zonder de knellende riempjes.


De Boez (links, nieuwsgierig onder de tafel door loerend) is niet erg enthousiast over zijn nieuwe buur. Wat hij echter nog niet weet is dat Mug er ondertussen ook nog een huisgenoot heeft bij gekregen in de vorm van een jong Siameesje.
Wij verwachten derhalve een spannend voorjaar met veel strijd om de territoriumgrenzen, en wellicht moeten wij ons Meipie (Cera) nu toch maar eens naar een cursus zelfverdediging sturen!? Want met schelden alleen zal zij het vast niet gaan redden tegen dit felle Abessijntje en de Siamees!
Oscar heeft nog niet gereageerd op de komst van de nieuwe buren, hij wacht gewoon af wat er komen gaat en maakt zich voorlopig nog helemaal nergens druk om.

7 opmerkingen:

Ma Tok zei

Echt een lieverdje, die Mug. Ik ben benieuwd naar de blikken van de Siamees.

annemiek zei

Ja die Mug ziet er wel uit als eentje om rekening mee te houden. Wel een prachtig beestje.

Taco zei

Chapeaux ! De katbladbuurt revitaliseert wel door deze gentrificatie, nu er poesen van adel zijn komen wonen.

Felix zei

Welnee Mevrouw Bladkat, een abessijn is eenkennig, d.w.z. ze gaan een verbond aan met 1 persoon in hun mensengezin. Sociaal-psychologische binding zeg maar.
Dat getrut of geklooi op straat kwa territoriumdrift is niet aan ze besteed. Dat laten ze aan het poesvoetvolk over. Ander nivo zeg maar.

Anneke Groentenman zei

Eet meer Freud.

katja zei

Ja, Mug kijkt inderdaad heeeeel blij.... Hoe readeerde zij op het tuigje, wilde ze er wel mee lopen?

Judith zei

Wat een stuk, wat een schoonheid is die Mug.
Wat mij betreft wordt hij/zij Miss/Mister World 2015 van de buurt.