Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 16 november 2015

Kattentrap voor Wams, Sonny en Miss Gizz.

MaGiz is een paar maandjes terug met haar drie haarfabrieken verhuisd naar een straatje verderop. Zij wonen thans in een bovenhuis, maar hebben gelukkig een prima uitgang naar de daken, met aldaar een handige doorsteek naar de Katbladstraat (het Zooiplein). Er was echter nog één probleem, en dat was: van het dak naar de straat! Dus besloot MaGiz een kattentrapje te fabriceren (zie foto).

Wamy heeft de trap overigens niet nodig want springt gewoon van een garagedak naar de straat; dat deed hij al vaker zonder zijn poten te breken.
Reeds in het weekend van de verhuizing wist de Wams de weg van en naar zijn nieuwe huis perfect te vinden, want hij kende de hele buurt (inclusief dakgebied) immers al op zijn duimpje (strooptochten, heh?) en weet bovendien drommels goed waar zijn voerbakje staat en hoe het fluitje van zijn mens klinkt. Wij van het Katblad hebben hem dus geen dag hoeven missen...
Ondertussen kennen Gizmo en Sonny de weg ook goed, maar vooral Sonny staat erop de voordeur te gebruiken, en dat betekent voor MaGiz dat zij regelmatig de trap op en neer moet om de eigenwijze rooie in- en uit te laten.
Of het vernuftige kattentrapje al gebruikt werd? Daarover hebben wij nog niks vernomen, maar dat is ook erg moeilijk te controleren...

2 opmerkingen:

Ma Tok zei

Fijn dat je langs deze koninklijke weg naar binnen kunt, Sonny.

Taco zei

Wamsi is een zigeunert.