Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 15 november 2015

Recordhoudster

Cera:

Ik was nog vergeten te melden dat ik afgelopen zomer ook een aantal muizen heb gevangen. Hoeveel weet ik niet meer precies, maar wel dat ik het record had en nog steeds heb. Mevrouw K. zei dat ze niet anders verwachtte dan dat ik de meeste muizen zou vangen omdat damespoezen nu eenmaal behendiger zijn in het jagen dan jongenskatten. Bovendien zijn jongens ook veel luier dan dames; dit significant verschil komt inderdaad wel bij meer diersoorten voor.

De muizen die ik vang, breng ik altijd naar mevrouw K. toe. Je zou verwachten dat zij mij prijst als ik weer met zo'n heerlijk cadeautje thuis kom, maar het tegendeel is het geval. Ik denk dat zij geen muizen blieft.
Vandaar dus dat ik mijn muizen voortaan maar zelf opeet. Met huid en haar dus, heh? Nee, ik laat helemaal niks over van zo'n heerlijk maal want ik vind dat de jongens maar hun eigen hapjes moeten vangen.
Ja, ik eet ze pas op als ze gestopt zijn met bewegen en ik dus niet meer leuk met ze kan spelen. De ene keer duurt dat spelen langer dan de andere keer, dat verschilt per muis.
Tegen die tijd heeft mevrouw K. de kamer al verlaten. Nee, ik heb geen idee waarom. Maar een foto kan er altijd wel af gelukkig. Leuk voor het archief, zegt ze dan.


3 opmerkingen:

Maurice de Kater zei

Wow, de chocoladerepen op "View My Stats" beginnen ook weer te groeien, als paddenstoelen omhoog te schieten als het ware, reeds.
Maar we zijn wel over de 200.000 bezoekers heen! Waarom is er geen feestje gevierd ?

katja zei

Lekker die halve muis op het vloerkleed! Je maakt het toch hopelijk wel zelf schoon hè Cera?

Ma Tok zei

Cera, je bent een lieverd om zo goed voor je mens te zorgen als zij daar zelf eens even niet toe in staat is. Dat zij dat niet waardeert is haar fout, toch?