Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 13 november 2015

Geen gemekker meer!

Mevrouw Katblad?
Ja lieve Boez, zeg het es?
Wordt het niet weer een keer hoog tijd?
Tijd voor wat, Boez?
Nou, dat weet je best zelf ook wel.
We krijgen de laatste tijd steeds meer smeekbedes om toch maar weer eens berichten van ons te publiceren omdat er best veel mensen zijn die dat missen.
Ja Boez, ik weet het, maar heb nog steeds een beetje moeite met leuk doen en verhaaltjes schrijven...


 Maar mevrouw K., het is nu toch alweer 10 maanden geleden dat u zo'n verdriet had en zo teleurgesteld was in een mens?
Ja Boez, maar het lijkt alsof het nog pas gisteren was, en ik ben nog steeds niet helemaal de oude, om het maar zo te zeggen.

Boez:
Mevrouw K., dan moet u nu even goed naar me luisteren.
U houdt toch heel veel van ons?
En als u had moeten kiezen tussen ons en die narcist, had u toch voor ons gekozen? U heeft dat tenslotte toch gedaan ook?

En ja, u had natuurlijk ook andere zorgen, heh? Of het wel goed zou gaan met de kruidentuin, maar dat gaat prima. En verder bent u zo verstandig geweest om te gaan praten met iemand over wat u is overkomen en te zoeken naar een goede manier om dat te verwerken.
En verder bent u ook niet meer zo bang voor dat manmens, want als hij u weer komt bedreigen weet u wat u te doen staat, toch?
En u weet ook dat hij ons niet zal komen ontvoeren, al heeft hij aangekondigd dat te doen, want wij zullen dat nooit toestaan, heh?
En mocht hij plantjes komen jatten uit de kruidentuin, moet u goed bedenken dat het maar plantjes zijn en dat de politie heel goed oplet en hem in zijn kraag zal vatten als ze hem betrappen, toch?
En ondanks dat u voelt alsof iemand op uw hart en ziel heeft getrapt, heeft u veel lieve mensen in de buurt en heeft u ook ons, uw echte levensgezellen, die elke avond weer trouw met u naar boven gaan om samen met u de nacht door te brengen, heh? Ja, opdat u zich niet eenzaam voelt en het niet koud krijgt in uw bedje.
Het wordt dus hoog tijd dat u gaat beseffen dat u heel veel mee heeft, en dat die ene figuur die uw leven kwam vergallen slechts een zandkorrel was in uw leven, en dan nog een vieze ook, heh?
U zit nog met een hoop wraakgevoelens, zegt u? En u zou hem het liefst nog een keer met een honkbalknuppel tot moes slaan?
Wel, mevrouw K., dat lijkt ons niet zo verstandig. Een narcist verandert namelijk nooit, ook al timmer je hem helemaal in elkaar, en bovendien verander je daar ook het verleden niet mee.
U dacht dat hij uw prins op het witte paard was, maar u heeft zich vergist want hij was gewoon een oplichter en heeft u misbruikt, getreiterd en vernederd. Inderdaad iets wat wij, uw haarfabrieken nooit zouden doen, en uw echte vrienden ook niet.
U hoeft zich ook niet schuldig te voelen omdat u in zijn mooie verhalen trapte en u zich heeft laten bedotten door hem, want dat zet geen zoden aan de dijk, zeg maar.
Waar ik nu dus voor wil pleiten is dat u die zogenaamde prins voorgoed uit uw gedachten zet, en uw aandacht gaat concentreren op de enige prins in uw leven die ertoe doet, mij dus.
Ja, Oscar mag dan een soort bijprins wezen, maar ik sta als nummer 1 op de lijst, toch? En Cera, omdat ze een slettenbakje is, komt naar mijn mening op drie. En omdat ik het langst bij u woon en er geen bezwaar tegen heb om even een half uurtje bij u onder het dekbed te kruipen, mits u mij even een aaibeurt op mijn buik geeft inderdaad.
En wat is er gezelliger dan te zitten op de bank met mij naast u?
Nee, daar heeft u niet van terug, heh? Daarom dus. Schrijven, mevrouw K.! En geen gemekker meer!

8 opmerkingen:

Sandrazz zei

Welkom terug!!!!
Dank je wel Boez voor deze lieve woorden voor je vrouwtje :)
Dikke knuffel
Van Sandra en Doezel

Piet zei

Fijn weer eens wat van je te horen. Nogmaals sterkte met alles. Boez heeft wel gelijk, maar het is ook best wel moeilijk om het een plekje te geven als je zo behandeld bent. Houd je taai en kop omhoog.

Wies van der Plas zei

Het was toch een vuilwitte prins op een gammele ouwe zwarte viets ?

Jacob Cats zei

Wat een schitterend geluk bij een ongeluk, die parabel met een korrel zand, Ma Katblad !
"Beter van een ezel wel gedraeghen, dan van een peert in 't zand geslaeghen", zeiden wij vroegher,
Ook zo'n mooie vraag is: bij hoeveel zandkorrels mogen wij van ene berg spreken, zeg maar.

Marjon zei

Wat fijn om weer van jullie te horen! Heel veel liefs van ons allemaal!
Thimo, Rowan, Luna, Brownie, en hun mensen

katja zei

Heerlijk om eindelijk weer eens wat te lezen in het Katblad!

En 'bijprins', hahaha, wat een vondst weer.

Ma Tok zei

Wat ben je toch een geweldige Kater, Boezelmans!
Fijn dat je je mens weer aan het schrijven hebt gekregen, want ik heb haar schitterende verhalen elke dag gemist.

Truus zei

Wat fijn weer vn jullie allemaal te horen. Heel veel groeten en kopjes ook van Pippi en Pluis