Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 19 november 2015

Sluipmoordenaars moeten verboden worden!

Oscar:
Helaas is ook voor mij het tuinseizoen voorbij. Dat wil zeggen dat ik niet meer de noodzaak voel om regelmatig inspectierondjes uit te voeren en toezicht te houden op de groei en bloei van één en ander. Er is nog maar weinig zon en daar staat dan logischerwijs tegenover dat het vaak regent. En storm houden wij haarfabrieken al helemaal niet van.
Rest ons dus de mooie zomerherinneringen van vooral veel nepeta snuiven, vlinders jagen (ondanks het verbod daarop) en libellen pesten.
Op bijgaande foto ziet u mij op jacht in het tuinvakgebied aan de Gevaarlijke Weg, eind september was dat, als ik mevrouw K. tenminste mag geloven.


Hier probeerde ik uit te zoeken waar het gekrijs van de vliegbeesten (met groene veren) vandaan kwam (Halsbandparkieten - red.), maar helaas was het te vol met bladeren en kwam ik dus niet zo hoog als aanvankelijk mijn bedoeling was.
Gelukkig maakte mevrouw K. een foto van mij zodat het gezeur over mijn zogenaamd te dik zijn in de kiem gesmoord kan worden. Een TE dikke haarfabriek zou namelijk niet in staat zijn tot wat ik hier presteerde. Ik ben gewoon stevig en heb een postuur dat bij mij past en mij op geen enkele manier hindert bij het jagen en sporten.


Natuurlijk moesten er ook regelmatig wielhuizen (auto's en bussen etc. - red.) geteld worden. Hiertoe lag ik op de rand van de tuin naast de stoep aan de Gevaarlijke Weg. Helaas raakte ik voortdurend de tel kwijt en moest ik steeds weer opnieuw beginnen. Maar dat was niet mijn schuld.
Echter, daardoor kwam het jammer genoeg dat ik deze opdracht niet naar behoren kon vervullen, doch ik heb wel kunnen constateren dat er nog steeds teveel wielhuizen veel te hard rijden en teveel herrie maken.
Ik heb overigens liever dat ze herrie maken dan dat ze geen geluid maken. Er zijn namelijk de laatste tijd steeds meer exemplaren (auto's  - red.) die je niet hoort aankomen, en dat is voor ons haarfabrieken bloedlink. Ook in de Katbladstraat rijden er van die dingen die je niet hoort als ze wegrijden. Ik persoonlijk vind dat deze wielhuizen verboden zouden moeten worden, want als je ze niet hoort en toevallig op dat moment ook niet ziet, kun je zomaar onverwachts ..... ach nee, laat ik er maar niet aan denken wat er dan kan gebeuren.
Ik ben erg voor het milieu en tegen luchtvervuiling enzo, maar een wielhuis behoort geluid te geven en mag geen sluipmoordenaar zijn. Dat wilde ik even aan u kwijt.
Oh ja, en ik wilde eveneens nog even vertellen dat ik tegenwoordig niet meer beneden slaap maar boven, bij die andere twee. Maar dat kan zomaar weer veranderen als het boven kouder wordt en de kachel daar niet aangaat; kwestie van optellen en aftrekken. Nee, dit was het.
Wat schaft de pot vanavond eigenlijk, mevrouw K.? Of is het nog te vroeg om daarover een mededeling te doen?

3 opmerkingen:

Jacqeline de Cock zei

Het gezeur over jouw zogenaamd te dik zijn is niet in de kiem gesmoord Lieve Osje. Jij zegt: "een TE dikke haarfabriek zou namelijk niet in staat zijn tot wat ik hier presteerde. Ik ben gewoon stevig en heb een postuur dat bij mij past en mij op geen enkele manier hindert bij het jagen en sporten".
Wacht maar af vetzak Dikmans Ossels. De Abessijnse prins MUG, van twee deuren verderop zal je het tegendeel bewijzen.Ma Tok zei

Wat een onzin, Oscar, die mevrouw Jaqueline de Cock uitkraamt. Je bent helemaal niet te dik, je hebt gewoon een heeeel erg dikke vacht. Je bent prachtig zoals je bent!

Sandrazz zei

Eens, you're not fat you're fluffy