Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 17 december 2015

Aan mij heeft het niet gelegen!

De Boez:
Het is niet dat mevrouw K. geen berichten meer wilde plaatsen, want dat wilde ze dus best wel.
Maar de techniek zat tegen zeg maar.
Het begon met toen ze op een dag (begin deze maand) het programma Blogger wilde gebruiken, geen toegang meer kreeg tot alle blogs die zij heeft.
Ja, de account (noemde ze het) was compleet verdwenen.
Dat was natuurlijk schrikken, want ze dacht dat nu ook het hele Katblad was opgegaan in rook, maar dat was dus niet zo, ze kon er alleen niet meer inkomen. En dus kregen wij maar weer vrij en ging zij zoeken waar het LKB gebleven was. Vergeefs, want K. is niet zo handig, digitaal gezien dus.
Om een lang verhaal kort te maken: het mens van Bohr heeft de account weer hersteld en de blogs teruggehaald. Maar toen verdween daarna opeens de email van de Kruidentuin. En daarna ook de andere mail. Alsof er uitverkoop was geweest en de winkel leeg was geplunderd.
Ook deden allerlei knopjes het niet meer en moest ze heel vaak de boel opnieuw opstarten. En toen K. ook geen foto's op haar computer meer kon zetten (alle poorten bleven gesloten), kreeg K. een soort van zenuwinzinking. Rijp voor het gekkenhuis was ze, zei ze.
En daarom is ze maar lekker gaan zitten tekenen en kleuren, want daar wordt ze altijd rustig van, vindt ze. En dat klopte ook. en zo kwam het dus dat ik haar dag in dag uit bij al dat tekenen en kleuren heb geassisteerd.

En haar in de gaten hield voor het geval ze het bijltje erbij neer zou gooien. Bovendien had ik toch niks anders te doen want het was steeds rotweer en ik hou niet van regen. Ook niet van harde wind, nee.
Onder mijn begeleiding heeft K. dus een hele serie kerstkaarten zitten maken, en daar is ze me heel dankbaar voor.
Ze is het mens van Bohr ook dankbaar, want hij zei dat ze Windows 8 moest wegdoen. Want nee, al die narigheid was niet de schuld van de laptop maar van de softdinges. Het waren gewoon bugs, zegt hij.Gelukkig maar, want K. was al bang dat ze het nog vrij nieuwe apparaat moest terugsturen naar de fabriek, zo vlak voor kerst, en dat weet je het wel, dan ben je zo weer een paar weken verder. Maar dat hoefde dus niet, en gelukkig ook dat K, gewoon gratis Windows 10 had gekregen en die heeft ze erop gezet. Ook die heeft bugs, hebben we gemerkt.

Dus toen waren de problemen nog niet over. Dat kwam dus doordat de software in de war was. Ik snap verder helemaal niks van hoe dat werkt, en K. dus ook niet, maar gelukkig kwam MaGiz langs en die zorgde ervoor dat de poorten weer opengingen. En toen kwam het mens van Bohr om het nieuwe email-programma in te stellen. En nu krijgt mevrouw K. ook weer normaal haar post binnen en kan ze weer aan de slag.
Maar het kleuren is nu dus over, en dat vind ik jammer want het was best wel gezellig, zo samen tekenen en kleuren. Maar buiten spelen is ook wel weer leuk, vooral omdat het weer wat aangenamer is en het fijn is om buiten te zijn.


Ze moet wel erg wennen aan de nieuwe indeling op de laptop, zegt K. Want zo jong is ze namelijk niet meer en dan gaat het je aanpassen aan nieuwe dingen ook niet meer zo snel, zegt K. tenminste.
Nu maar hopen dat al het gedonder met dat ding voorbij is, want dan pas kan het een vredige kerst worden in ons huis. En wat er verderop gebeurt in de wereld, daar hebben we geen vat op, zegt K. Gelukkig hoef ik niet verderop in de wereld maar mag ik gewoon in en rond het huis zijn, waar het meestal wel rustig en vredig is. Behalve wanneer ik ruzie met de Os maak (of hij met mij), want dat gebeurt nog wel eens de laatste tijd. En dan gaat Cera schuilen bij de buurvrouw, want zij kan niet tegen ruzie.

Nou bent u weer een beetje bij.
En mevrouw K. moet een heleboel post lezen, maar het kan best zijn dat er ook wat post verloren is gegaan, zegt ze. Wel, ze zoekt het maar uit verder. En daarbij moet ik het nu laten.
Snoepies, mevrouw K.? Nee, die had ik vandaag nog niet gehad, echt niet!

5 opmerkingen:

Adri Kierewiet zei

Prachtig hoor die kunst mevrouw K.
Overigens zag ik dergelijke figuratieve kunst ook aan de muren hangen in Paviljoen K. op landgoed het Einde der Geest, aan de Endegeesterstraatweg 5 te Oegstgeest.

Anoniem zei

Ah, daar is U weer aan het firmament Ma Bladkat.
Wij maakten ons al zorgen over uw plotseling structureel doorgesneden elektroniese communikaatsiekanalen en dito toegangspoorten met de buitenwereld zeg maar. Eigenlijk afgezien van al die bugs dan.
Welcome home.
Uw achterban was al doende met een inzameling voor een roedel postduiven voor U.

Ma Tok zei

Boez, heel fijn dat je je mens zo goed hebt geholpen bij het tekenen en kleuren. Het is prachtig geworden. En gelukkig kan zij nu ook weer jullie nieuws bekend maken aan ons, de lezers, want wij hebben in die tussentijd wel op een houtje moeten bijten. Ik hoop dat wij nu weer op de hoogte kunnen blijven van alle kattennieuws in de buurt.

katja zei

Hè lekker om eindelijk weer eens wat van je te lezen Boez! Alhoewel ik natuurlijk niet op nieuws over ruzies met de Os zit te wachten Boez, kunnen jullie je niet een beetje inhouden? Vooral ook voor K. natuurlijk, die heeft het al zo moeilijk met dat ongedierte in Windows 8 en 10 (wat ben ik blij dat ik nog steeds met Vista werk!).

Truus zei

Boez, die apparaten kunnen een mens echt tot wanhoop drijven hoor, Boez. Daar kan je knap sacherijnig van worden, weet ik uit ervaring. Dus lief zijn He?