Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 23 juni 2015

Verveling?

Ja, wij vrezen dat de Boez zich af en toe stierlijk verveelt als wij in de Kruidentuin bezig zijn. En als zoiets gebeurt (verveling bij de B. dus), grijpt hij zijn allerbeste vriendje Oscar bij diens strot. Nee, aardiger kunnen wij het echt niet zeggen.
Dat is inderdaad niet lief van hem, maar wij geloven niet dat dit pijn doet; de Os geeft meestal geen kik en wacht geduldig af totdat de B. klaar is met zijn haantjesgedrag.

Soms hebben wij moeite met ons voor te stellen dat de B. de oudste van de twee is, dit dus betreffende zijn kinderachtige gedrag en de behoefte om te laten zien hoe groot, sterk en lollig hij kan zijn. De Os probeert dit uitdagende gedrag van de B. altijd te negeren, maar soms lukt hem dat niet en wordt hij een tikje chagrijnig.
Oscar is namelijk een serieuze, harde werker en dus houdt hij niet van plotselinge, zogenaamde geintjes tijdens zijn tuininspecties.
Hoeveel de twee in leeftijd verschillen? Ze werden geboren in dezelfde week in dezelfde maand in hetzelfde jaar. Dus zo groot is het verschil nu ook weer niet, heh? Nee, want wat is nu een paar dagen? Niks dus.

2 opmerkingen:

Ma Tok zei

Ach, we weten immers allemaal hoe groot de verstandelijke vermogens van de Boez zijn..

Wim zei

Neuh.
Ze hebben er niet onder geleden.
Onder het uitstapje van kruidentuinvrouwtje Mellie Uyldert.