Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 25 juni 2015

Genoeg brokjes, maar toch.

Wat heb je daar, Cera? Muisje zeker, heh?
Nee, kijk maar niet zo onschuldig, want dat muisje is hier niet zomaar vanzelf dood gegaan.

Heb je het zelf gevangen of van iemand afgepakt?
Mmmm, wil je niet zeggen dus.
Nou, mevrouw K. is inderdaad niet zo enthousiast. Omdat ze medelijden met dat muisje heeft, inderdaad. En ze heeft ook niet zo'n zin om alweer Waarnemingen punt en el in te lichten over wat de kat nu weer binnenbracht. Ja, dat is namelijk slecht voor de statistieken, want straks komt er uit het jaaroverzicht weer dat haarfabrieken zulke natuurbarbaren zijn door, zonder dat daar noodzaak voor is, allemaal van die onschuldige beestjes te vangen voor louter de lol en het plezier van de huishaarfabriek. En dat bevordert de kattenhaat dus ook weer.
Ja, wij weten dat er muisjes zat zijn in de stad. Ja, dit was vast en zeker een zwak exemplaar dat toch geen kans van leven had, net zoals die kleine meesjes en manke duifjes die jullie af en toe weten te grijpen.
Maar nodig is het niet heh, dat vangen van die arme sloebertjes. Nee, want je krijgt genoeg brokjes en daarbij ook nog eens overheerlijke gourmet, en daarnaast snack je ook regelmatig bij, bij de buuf.
En wat gaan we nou doen met dat arme, kleine dooie muisje?

Cera vrat het muisje op, helemaal, van kop tot staart. Yegh!

8 opmerkingen:

Ma Tok zei

Cera is dus ook al zelf voor haar eten aan het zorgen. Gaat het wel goed daar op de redactie? Of is het misschien tijd voor een inspectie? Of de haarfabriekjes wel genoeg te eten krijgen, bedoel ik, inderdaad.

katja zei

En die licht waanzinnige blik in de ogen van Cera is ook meesterlijk!

Anneke zei

Ach wat jammer dat Moeder natuur moet bijvoederen in deze hectische kruidentuintijden. Wat een lief muisje was dat.
Gelukkig heeft God nog genoeg plek in de muizenhemel.

Felix de Hond zei

Na hervatting werkzaamheden LKB door Mevrouw Katrien Vingerhoed Uyldert ut Zalk schieten de statistieken plotseling omhoog.
Vandaag zitten we zomaar op 200.119.


Anton Simonis zei

Schitterend hoor, foto 2 kan zo door als Kerststal prentenbriefkaart.
Het kindeke Ossius is geboren.
(Het evangelie van Lucas, hoofdstuk 2: 1-40)

Mevrouw Katblad zei

Wij vermoeden dat Anton's opmerking één bericht naar beneden is gezakt, en dat het derhalve bij het bericht over Oscar (op de bosjes liggend) thuishoort. Toch, Anton?

Anton Simonis zei

Ja hoor coerrect, dat klopt helemaal Mevrouw Uyldert.
Oogjes toe, slaap lekker.

Andrea Bosch, buurvrouw van nr. 139 zei

Hahaha dat doet Mug nou ook altijd! Het beestje de stuipen op het lijf jagen, een soort marteling vindt plaats, waarna het muisje letterlijk sterft van angst. Eet m dan gewoon op, denk ik dan 😊 Maar ja, is de natuur hè... 😁