Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 23 juni 2015

Pauze voorbij!

23 dagen geen berichten, het is inderdaad schandalig. Hopelijk heeft u ons nog even kunnen volgen op het blog van de Kruidentuin?
Maar nu is de pauze eindelijk voorbij, de tuin is geopend en de reporters zijn weer aan hun gewone werk gegaan. Hoewel, op dit moment ligt het hele stel op het grote bed wegens teveel nattigheid buitenshuis.

Onze reporters waren helaas niet aanwezig bij de officiële opening van de tuin. Bang voor die paar druppels vermoeden we, hoewel het ook kan zijn dat ze het er te druk (met mensen) vonden.
De enige haarfabriek die ons wel even kwam feliciteren was deze prachtige roze-oranje.
Hij kwam van de overkant van de Gevaarlijke Weg en dook gelijk de Nepeta in om een trip te maken.
En wij dachten nog wel dat als het kattenkruid eenmaal in volle bloei staat, het niet meer zo goed als drug werkt! Deze haarfabriek denkt daar duidelijk anders over.

Wij hopen overigens dat hij naderhand weer veilig is thuisgekomen...

Dank aan Katja voor deze prachtige foto's!

5 opmerkingen:

Ma Tok zei

Hij is inderdaad prachtig!

Anneke zei

Wat een snoezepoes, deze rossige kater.

Marjon zei

Fijn dat er weer kattenbladnieuws is! En wat een mooie kat heb je op bezoek gehad! hopelijk levert die nog veel mooie bijdrages aan het blad....;-)

Truus zei

Goed weer van de katten te horen! Het was wel de moeite waard die pauze. De tuin is namelijk echt schitterend geworden en daar profiteren de haarfabrieken toch ook weer van, niet waar?

Annemieke zei

Wat een prachtig exemplaar! En wat fijn dat er weer nieuws is ��