Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 24 juni 2015

Geen mens nodig!?

Nou, leuk Boez! Weer een klein vogeltje gevangen? Je eerste dit jaar, heh? Zeker een klein, zwak exemplaar? Oh nee, sorry, het is een knappe vangst natuurlijk, want anders zou je het arme diertje niet mee naar huis brengen, toch?
Mogen we het vliegbeestje even van dichtbij bekijken? Voor een berichtje aan Waarnemingen punt en el?
Oh, dat heb je dus liever niet.
Nee, je hebt groot gelijk dat je je prooi weer naar buiten hebt gebracht, want je mens is niet te vertrouwen.
Niet dat ze jouw prooi wil stelen om 'm in de pan de gooien en daarna tussen een kadetje op te eten (veel te veel gedoe), maar afpakken om 'm af te voeren naar de container, daar is ze wel goed in en dat wil je dus voorkomen.
Ja, je bent een knappe jongen en als het moest zou je jezelf in leven kunnen houden met dergelijke fantastische vangsten, toch? Nee, eigenlijk heb je helemaal geen mens nodig, het is duidelijk dat je prima voor je eigen eten kunt zorgen.
Nou, dan houden we snoepies vandaag ook maar in de kast, heh? Wat nou nee?

2 opmerkingen:

Sandrazz zei

Gezellig dat jullie er weer zijn, het was erg stil.

Ma Tok zei

Ik trek mijn reactie bij het vorige bericht terug: Boez, dat heb je knap gedaan!