Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 30 mei 2010

Verschillende reacties


Zoe, het lapje dat enkele weken geleden tegenover ons is komen wonen, mocht eindelijk voor het eerst naar buiten! Wij zagen haar al in het schemer in de dakgoot van haar huis heen en weer lopen, nu mocht zij de straat op.
Zoe (spreek uit: Zowie, en nee, geen puntjes op de e want haar mens komt uit Italië, en daar schrijf je het !), is 6 jaar oud en een beetje schuw. Wij zagen haar al diverse keren voor het raam nieuwsgierig naar buiten kijken. Wel, nu kon ze kennismaken met de haarfabrieken die ze al geruime tijd had zitten bespieden vanachter het beschermende glas!
De eerste die op haar afkwam was Oscar. Zonder dralen eiste hij gelijk een neus/neuscontact op, maar Zoe vond het daar nog wat te vroeg voor. Haar oren gingen direct naar achteren, ze blies een stevig partijtje weg en vluchtte toen haar openstaande deur door naar binnen. Nou, dat begint niet zo goed, dachten wij nog, maar al snel kwam Zoe toch weer naar buiten.



De brutale Oscar wilde haar van alle kanten bekijken; hij liet zich niet door haar wegblazen. Het werd Zoe bijna teveel, ze drukte zich plat tegen de grond en vluchtte toen toch maar weer haar huis in.



Ondertussen was de Boez ook op komen dagen. De twee vriendjes moesten nodig overleggen. Wie was deze nieuwe dame? Was ze wel oké, zou ze hier blijven wonen en zo ja, voor hoelang dan wel? En zou de aanwezigheid van het nieuwe lapje wellicht hun vriendschap in gevaar kunnen brengen? De Boez namelijk zag de komst van Zoe niet zo zitten. Een paar keer blies hij in haar richting en bovendien wilde hij haar niet van dichtbij bekijken. De vriendjes hadden verschil van mening, dat was duidelijk. Uiteindelijk vertrok de Boez terwijl Oscar bleef. Het gedrag van onze reporters blijkt maar weer onvoorspelbaar, want de Boez was altijd degene die met iedereen vriendjes wilde worden terwijl Os daar geen behoefte aan had, nu lijken de rollen wel omgedraaid.


Zoe had geen boodschap aan het meningsverschil tussen Boez en Os, voor haar lag een nieuwe wereld open en dan ben je alleen maar met jezelf bezig. Het zal nog wel even duren voordat zij haar positie in het geheel heeft kunnen bepalen en haar territorium heeft opgeëist!
En waar was Cera? Die zat midden op straat met verbazing te kijken naar Zoe die in en uit háár oude huis liep! Ja, de wereld zit gek in elkaar, en omdat Cera het even allemaal niet meer op een rijtje had, ging ze maar wat liggen rollen achter de benen van de fotograaf. Zo reageert ieder op zijn eigen wijze op de komst van een nieuwe haarfabriek!
Wij wensen tenslotte Zoe veel succes toe (en moed) bij het veroveren van haar plekje in de Katbladstraat!

3 opmerkingen:

katja zei

Ja, voor Cera moet het wel het allerraarst zijn geweest...valt dan eigenlijk nog mee hoe ze reageerde !

Mevrouw Katblad zei

Raar dus, heh?

Annemieke zei

Zoe is erg mooi! En kan me goed voorstellen dat Cera het niet meer snapt allemaal.