Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 31 mei 2010

Poezenloket weer open!

In de loop van de middag ging de zon dus schijnen. Tijd voor iedereen om naar buiten te gaan!
Mevrouw Katblad opende met veel misbaar en geluid het Poezenloket, en het harige volk, wakker geworden door het lawaai, stroomde naar buiten.
Japekop overlegde even met Cera. Of eigenlijk was hij haar aan het intimideren, vandaar dat zij iets inelkaar gekropen erbij zit. (Japekop linksboven, Cera rechtsboven.)
Boez staat wat appelig te kijken en mevrouw Troy maakt van de gelegenheid gebruik om de situatie onder zijn staart op te nemen. Was Boez wel schoon genoeg om naar buiten te gaan? Geen gevalletje van schande voor het Katblad? Het viel mee, Boez werd goedgekeurd. Helaas, de haarfabrieken gingen niet ver van huis. In de Kruidentuin was een groep kinderen aan het spelen (rennen), in de Hoftuin zat een blafbeest midden op het pad en op het Zooiplein was een groep opgeschoten jongens aan het basketballen. We bleven dus maar allemaal wat rond de redactie hangen. Maar als morgenochtend weer alle mensen op school zitten of aan het werk zijn, hebben de katten weer de ruimte om te verkennen en rond te snuffelen.

2 opmerkingen:

Hans zei

Ik vind de nieuwe opzet heel mooi. Eén vraagje, blijven mijn oude colums zichtbaar, te lezen? Zo nee,
dan ga ik een poging doen om ze (dwz een selectie) te bundelen. . . . Hetzij in druk, hetzij in het nieuwe Katblad.

Overigens, de foto hiernaast, waar Mevrouw Troy de Boez aan een laatste inspectie onderwerpt:

Mevrouw Troy, weet u dat er inmiddeels digitale koortsthermometers bestaan. En dat u de dokter moet waarschuwen als die op 37 graden staat!? (Voor niet kattenliefhebbers, een gezonde kat heeft een temperatuur van 39 graden!!, 37 is gevaarlijk)

Mevrouw Katblad zei

Alles blijft gewoon in de lucht, Hans!
En: ik geloof niet dat niet-kattenliefhebbers het Katblad lezen! En ik geloof ook niet dat T.T. de temperatuur van Boez aan het meten was....