Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 30 mei 2010

Hartstikke krols...

Nee, wij hoorden hem niet aankomen want hij had zijn sirene niet aan, en toen hij er eenmaal was, ging hij niet meer weg want BW (oftewel Pincho) was hartstikke krols, had Japekoppie gezien en werd gelijk verliefd. Natuurlijk was Japekop bepaald niet gecharmeerd van BW's toenaderingen en dus kroop hij achter de Buxus van de buren, waar hij onbereikbaar was voor de krolse kater.

Het regende pijpenstelen, maar dat kunt u wel zien op de foto's. BW was dan ook behoorlijk nat en was bovendien niet van plan op te geven. Nee, als Japekop niet de liefde met hem wilde bedrijven was dat pech, maar er waren nog meer haarfabrieken in de Katbladstraat (variatie op "nog meer vissen in de zee"), en daar de nood hoog was, bleef BW bij de redactie rondhangen.

Toen wij hem bij zijn naam riepen, Pincho dus, keek hij ons een tikkie link aan. Nee, wij mochten ons niet bemoeien met zijn bedoelingen en konden dus het beste weer de voordeur sluiten. BW had geen pottenkijkers nodig! Doch onze fotograaf wilde eerst nog wel wat foto's maken van de Don Juan, want zag hij er weer niet vreselijk uit?


Ja, onder de krassen en wondjes dus. Wij begrijpen dan ook niet dat zijn mens BW in deze toestand over de straten wil laten ronddwalen. Pincho wordt gedreven door zijn voortplantingsdrang en heeft zo geen enkel plezier meer, denken wij..... Als wij dan kijken naar bijvoorbeeld de Boez en Oscar, die achter de bijtjes aanrennen, met elkaar spelen en in bomen klimmen, ach, stel je voor dat zij zo moesten leven als BW!


Cera was, zoals altijd, best wel nieuwsgierig, maar toen BW te opdringerig werd, ging zij er toch maar vandoor. Nee, spelen wil zij best, maar deze jongen wilde duidelijk iets wat zij niet (meer) begrijpt.

Nou, dan maar bij Oscar proberen? Wel, Os had ook geen zin in polonaise, al drong BW nog zo aan.
Wij kunnen u verder berichten dat BW nog uren is blijven rondhangen, steeds maar kreten voortbrengend en alsmaar achter onze verslaggevers aanzittend. Af en toe verdween hij even, maar kwam dan toch weer terug om te flirten met alle haarfabrieken van watvoor geslacht dan ook. En onderwijl overal tegenaan "markeren" dus, heh? Wij hopen dat het vannacht nog even flink wat gaat regenen opdat zijn sporen gewist worden. Niet alleen vanwege de geur, maar ook omdat wij regelmatig tuinieren, en daarbij de potten met planten moeten verschuiven e.d. Maar afgezien van het ongemak voor ons, hebben wij diep medelijden met BW, die op deze manier niet echt kan genieten van de bijtjes en vlindertjes, niet leuk kan spelen met vriendjes. En hierbij laten wij het maar.....

3 opmerkingen:

ina zei

Arme Pincho, je personeel kan nu wel zeggen dat de natuur het zo bedoeld heeft, maar dan moet hij/zij ook alle andere niet-natuurlijke zaken uitschakelen, zoals de goede voedings- en woontoestand van katten in dit land in deze tijd, waardoor ze vrijwel constant krols zijn en geen rust meer hebben.

Annemieke zei

BW is inderdaad best zielig. Al dat vechten en rondtrekken...in weer en wind...

marian zei

Jammer hoor dat Pincho zo onder de wondjes zit. Hij ziet er helaas niet echt gezond uit. Kans op abcessen zijn ook groter.Ik hoop echt dat er een oplossing komt voor hem!