Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 31 mei 2010

De 5 in de klok...

Hoewel het beslist niet nat was vanmorgen, verkozen de haarfabrieken toch binnen te blijven. Misschien zat de schrik van het onweer van gisteren er nog in? Mevrouw Katblad vond het wel best, want zij moest nog het één en ander uitvogelen inzake het Katblad (wij gebruiken nu dan ook een nieuwe editor waardoor we de tekst netjes naast de foto's kunnen plaatsen).
En omdat Os dus niemand had om mee te spelen, kwam hij bij ons zijn dutje doen. Ja, onder de tafel dus.


En mevrouw Katblad ging af en toe even kijken of Os er nog wel lekker bij lag en om hem te vertellen dat hij zo'n lekker ding is.
Wel, Os vond dat helemaal niet erg om te horen, maar was nog wel een beetje slaperig toen er tegen hem aangepraat werd.



Maar tenslotte vond hij het toch te onrustig, dat gezeur aan zijn kop, en besloot hij de straat weer op te gaan. Gelukkig had zijn vriendje Boez, die ergens boven lag te knorren, het kattenluik horen gaan en ging Os achterna. Wij zijn hen niet gevolgd want er was nog werk aan de winkel. Maar later op de dag (toen de zon ging schijnen) zijn we nog even met alle haarfabrieken de straat op gegaan. Wij willen namelijk niet het risico lopen dat onze reporters gewend raken aan de hele dag op bed liggen en zodoende luie donders worden. Mevrouw Katblad heeft ondertussen een soort van muisarm opgelopen. Maar een glaasje wijn helpt daar uitstekend tegen, heeft zij ontdekt. Toen was gelukkig de 5 al in de klok.....
NB: Wij hebben zelf een breed scherm en dus zien wij de tekst netjes naast de foto's staan. We kregen al een melding van iemand die de foto van de kop niet geheel in beeld kreeg. Als er meer mensen dit probleem hebben, meldt het ons aub, dan zullen we proberen de kop te veranderen....

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Het ziet er allemaal heel mooi uit op mijn grote laptop. Inderdaad een verbetering met de foto's naast de tekst.

ina zei

Ik krijg niet de hele kopfoto op mijn scherm, maar dat merkte ik pas toen mijn aandacht hierop werd gevestigd door dit krantenbericht. Het belangrijkste (Boez) staat er wel op, alleen een klein stukje aan de kant niet.

Mevrouw Katblad zei

Dank u wel, daarvoor gaan wij dus niet prutsen...

Wilma zei

Ik zal dan wel een oud beeldscherm hebben, want ik zie rechts nog net een stukje van de Boez, maar de rest valt er buiten.