Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 9 maart 2018

Kuipjes, het vervolg

Vrijdag:

Vandaag hebben wij de kalkoen-versie geserveerd.
Het openen van de kuipjes klinkt natuurlijk heel anders dan het openritsen van blikjes. De Boez moet namelijk meestal geroepen worden voor zijn maal maar nu, bij het typisch scheurend geluid van het openen van het kuipje, stond hij binnen een paar seconden in de keuken.
De anderen zaten al vol verwachting klaar voor de nieuwe proeverij, Bohr inclusief. Zo wordt eten serveren weer een feest!

Os deed hap hap slok. Cera idem en Bohr deed ook haar best. Bakjes schoon leeg. Boez echter, die deze keer graag in de vensterbank wilde eten, pauzeerde af en toe en nam tijd om uitgebreid naar buiten te kijken. En deze keer ook had Cera in de gaten dat Boez niet echt lekker doorat, en wachtte tot hij uit de vensterbank sprong. Ja hoor! Niet alles opgegeten dus Cera had mazzel! Cera is bovendien erg slim. Zij observeert haar huisgenoten goed en ziet veranderingen in hun gedrag. Oscar is daar minder goed in. Hij is meer van de vaste gewoontes. Ten eerst verwacht hij dat de Boez op de trap zit te eten, en als dat niet zo is kan hij niet bedenken dat zijn vriend wellicht elders zit te smikkelen, gaat ook niet op zoek maar verdwijnt naar boven omdat hij dat zo gewend is. Wij vermoeden dan ook dat hij een tikje autistisch is. Dingen moeten gewoon niet anders dan anders gaan, want dan raakt ie in de war of hij negeert het om vooral toch maar niet in de war te raken.

Afgelopen week gebeurde er nog zoiets waar ie geen chocola van kon maken. De Katmobiel van mevrouw K. was opgehaald door de garage, gewoon omdat de kar het even niet meer deed. Er moest een nieuwe accu in, maar dat terzijde.
Mobiel werd in de namiddag teruggebracht door een monteur en geparkeerd vlakbij de deur van de redactie. Os herkent het geluid van de Katmobiel, want dat heeft met Pavlov te maken. Dus huppelt hij ernaar toe omdat hij verwacht dat mevrouw K. uitstapt. Ja, terwijl hij net nog naast haar op de bank zat en dus zou moeten weten dat zij niet in de Katmobiel zou kunnen zitten! Maar dat kan hij dus niet combineren, heh? Dus schrikt zich het apelazer als daar opeens een vreemde vent uitstapt in plaats van mevrouw K.! Wat een schrik! Maar dit alles wederom terzijde, en alleen maar ter verduidelijking van de denkwijze van de Os, die wat dat soort dingen betreft dus enigszins gehandicapt is.
Maar laten wij terugkeren naar de proeverij.
Ook de kalkoen-versie werd gewaardeerd. De tonijn en zalm werden gewaardeerd op een dikke acht, zeg maar, de kalkoen ook, behalve dus door de Boez, die gaf een zesje. Het kan echter ook zijn dat de Boez nog op een laat tijdstip wat snoepjes heeft gehaald bij de buurvrouw, omdat K. wat later dan normaal boodschappen ging doen omdat thuis de bakjes met brokjes nagenoeg leeg waren. Maar het zou ook zomaar kunnen dat hij de kalkoen echt minder smakelijk vond dan de zee(vis) variaties.
Daar Cera, Oscar en de Boez al flink genoeg zijn qua gewicht, is dit alles eigenlijk niet zo belangrijk. Wederom waren we heel blij dat Boortje lekker heeft staan smikkelen en haar hele bakje heeft
leeggegeten. Want daarom waren deze proeverijtjes tenslotte opgezet! We weten alleen niet of haar mens zo blij zal zijn met deze verwennerij, want het betekent wel wat extra uitgaven, maar dat kan uiteraard makkelijk gecompenseerd worden wanneer hij een glaasje wijn per dag minder drinkt. Dus eigenlijk gaat het nergens over, toch?

Helaas konden wij van de proeverij geen foto's maken omdat onze nieuwe camera moeite heeft met flitsen. Wij zullen er binnenkort de gebruiksaanwijzing nog maar eens op nalezen; wellicht is de oplossing eenvoudiger dan wij denken!

13 opmerkingen:

Sandrazz zei

Roos hier is ook zo’n gewoontedier. Doordeweeks ben ik wat later thuis en krijgt ze meteen eten. Als ik dan eens thuis ben en halverwege de dag een boodschapje ga doen, denkt ze dat ze eten krijgt als ik dan weer thuiskom.

katja zei

Haha, Os en de vreemde vent in de Katmobiel!
Krijgt Bohr wegens haar magerte een wat grotere portie dan de drie anderen?

Anoniem zei

Ik vertelde mijn zus over uw Gourmet ervaring. Dat het verandert leek oa. Een van haar twee katten( 13 jaar) heeft ongeveer sinds de verandering steeds diarree.Ze krijgt de pate van Gourmet. Ongeveer twee maanden nu. Ze heeft geen infectie volgens onderzoek dierenarts. Er volgt verder onderzoek nog.Hopelijk geen enge ziekte, ze heeft nog normale eetlust( de kat dan he?). Vermagert niet. Zou ze allergisch voor de door u gesuggereerde extra koolhydraten kunnen zijn? Wat geef je een kat met gevoelige darmen?
Alle suggesties zijn welkom. We maken ons zorgen.De poes is heel belangrijk voor haar.
Ik moet er niet aan denken dat er wat ergs aan de hand is.

Ma Tok zei

Wij hebben in navolging van u ook wat van die kuipjes gehaald en hier worden ze ook erg gewaardeerd. De prijs is echter zodanig hoger dan de Gourmet gold bij de zooplus dat wij de kuipjes van de AH voor bijzondere gelegenheden reserveren.

Mevrouw Katblad zei

Over de samenstelling van kattenvoer kom je maar weinig aan de weet. Misschien goed om dit eens te lezen:
https://www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/het-beste-kattenvoer

En bij de dierenarts verkopen ze ook kattenvoer voor katten met een allergie; dat is ook het proberen waard bij katten met buikklachten! Vraag om een proefzakje voordat je een grote zak voor veel geld aanschaft!

Vanochtend weer gewoon Gourmet gold geserveerd aan de Katbladkatten. De bakjes werden niet echt schoon opgeleverd...
Zou de keuringsdienst van waarde ook onderzoek willen doen naar kattenvoer???

Hans zei

Wob heeft zijn kieskeurigheid weer laten varen. Hij eet weer alles. Hij heeft vandaag overigens vrijwel de hele dag boven gelegen, kwam naar beneden om te eten en verdween naar buiten. Even terug voor een tweede hapje en weer naar buiten!

Anoniem zei

Mijn zus heeft een onderzoek gevonden over de samenstelling van kattenvoer en daar was te zien dat de eiwitten in Gourmet veelal plantaardig zijn. Bonen waarschijnlijk.
Niet heel natuurlijk lijkt me.De dierenarts heeft haar een paar blikjes Hills en wat droogvoer meegegeven met weinig eiwit en heel weinig koolhydraten om de darmen eerst tot rust te laten komen. Hopelijk wil ze het eten, de poes dan. Daarna wordt het proberen. Ik suggereerde nog dat het asiel misschien goede tips heeft door hun ruime ervaring. Toen Pluis nog een kitten met diarree was hadden ze goed advies bij Stevensh.
Leuk dat je weer een kat hebt, Hans:)!
Ik heb de consumentengids op internet geraadpleegd maar krijg geen toegang tot de echte test, raar want ik heb een digitaal abonnement.Dank voor reactie, Truus

Jacq. zei

Mijn katten eten de (veranderde) gourmet gewoon. Ze zijn blijkbaar niet zo kieskeurig. Maar mijn buurvrouw haar katten Mitch en Spoekie eten het niet meer. Er zal vast iets veranderd zijn. Die Appie blikjes vinden mijn katten ook heerlijk maar die vinden bijna alles wel lekker, wel zo makkelijk :-)

Annemieke zei

Elrond hoort het geluid van een open gaand blikje 'lekker voer' van grote afstand. Hier eten ze soms hun bakje wel en soms niet leek - het lijkt niet gerelateerd aan smaak...Ze krijgen pate - als ze brokken met saus krijgen likken ze alleen de saus op

Anoniem zei

Voor geinteresseerde kattenmensen:De informatieve site is purrfactcat.nl. Kan je googelen.

katja zei

Denk dat je purrfectcat.nl bedoelt?

Anoniem zei

Ja, sorry. dank voor de correctie

Mevrouw Katblad zei

http://www.purrfectcat.nl/kattenvoer-vergelijken/