Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 2 maart 2018

Abatutu!


Abatutu, de kat uit de wilde stad...
De gelijkenis met Japekoppie is heel groot, en dus geen wonder dat mevrouw K. over hem ging dromen toen zij de onderstaande trailer had gezien van De Wilde Stad, een film over wilde dieren in Amsterdam, waarin Abatutu als gids optreedt.
Nieuwsgierig? Klik dan op de onderstaande link!
Als de film in Leiden komt, gaan wij zeker kijken!

(Oeps; kopiëren en plakken dus!)

https://www.youtube.com/watch?v=Q2qNyEzh5X0


3 opmerkingen:

katja zei

Film draait al in Trianon!
Ik zie wel gelijkenis met Japekop, maar volgens mij is Abatutu wel een stuk 'steviger', toch?

Mevrouw Katblad zei

Japekop is ook een tijd zo fors geweest, hoor! Maar het gaat me vooral om die blik en de manier waarop hij beweegt. Die kalmte ook! En ik durf te wedden dat Abatutu ook gewoon aan tafel komt zitten om geduldig te wachten tot hij wat fliebertjes krijgt omdat hij vindt dat hij daar recht op heeft!

Ma Tok zei

Abatutu lijkt op Japekop qua innerlijk, net zo bedachtzaam en begrijpend.