Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 1 december 2016

Te vroeg nog voor vorstverlet!

Mevrouw K. ging met de jongens een stukje wandelen, want met die kou van de laatste dagen komen ze minder vaak buiten en worden ze lui en vet. Dat zegt onze hoofdredacteur tenminste, en die kan het weten.
Os ging zoals gewoonlijk voorop, de Boez volgde met frisse tegenzin, want hij zat net nog lekker in de zonovergoten vensterbank achter het glas te knipogen.
Kom op, luie donders! Dat was wat mevrouw K. dus riep. En de luie donders volgden haar naar de Kruidentuin.
Daar moest natuurlijk een inspectie plaatsvinden en Oscar begon in de Moerbei, waar niet veel blaadjes meer inzitten.

Nee, Cera was niet mee!
Daarna werd het struikgewas goed onderzocht. Waarom? Wel, in dit struikgewas (of liever eronder) heeft Cera de hele zomer lang geheime ontmoetingen gehad. En daar genoot ze zo van, dat ze soms hele nachten wegbleef, tot grote ergernis van mevrouw K.  Hoewel, het kan ook zijn dat ze daar werd gegijzeld door een paar pestkoppen, want mevrouw K. zag tijdens haar pogingen Cera naar huis te lokken in ditzelfde struikgewas ook regelmatig Wamy, Monster, Grote Snor, Kleine Snor, een witte Langhaar en een vreemde Cyper rondscharrelen. Deze vreemde, geheimzinnige ontmoetingen zijn pas een paar weken geleden opgehouden, waarschijnlijk vanwege het koude weer of langdurige buien. In elk geval hadden onze twee reporters dus gegronde redenen om de betreffende struiken aan een gedegen onderzoek te onderwerpen en alle aanwezige geuren te inventariseren en analyseren.
Na het uitgebreide struikonderzoek moest er even gerust worden, al was het eigenlijk te koud om stil te zitten. Tot die conclusie kwam Oscar ook, want hij begon al snel met zijn pootjes te trappelen toen die het koude, met ijslaagje bedekte bankje raakten.
Al snel daarna hielden Os en Boez het voor gezien en besloten ze de rest van de inspectie niet meer uit te voeren. Vorstverlet? Nu al, bij die paar graadjes onder nul? Ja dus. Boez was in een mum weer thuis, Os deed het wat rustiger aan. We hebben zo het idee dat de leeftijd een beetje mee gaat spelen en de fut er een beetje uit gaat. Beide jongens zijn tenslotte afgelopen zomer al weer 8 jaar geworden en krijgen sinds kort seniorenbrokken.

Nee, Bohr was niet mee, want die komt enkel af en toe buiten voor een hapje frisse lucht en eventueel een klein boodschapje. Maar zij is dan ook al hoogbejaard met haar 15 jaar!

En hier moeten we het even bij laten.

7 opmerkingen:

Truus zei

Zojuist ontdekte ik dat u en uw haarfabrieken er weer zijn. Wat fijn dat het met u allen goed gaat. Ik ben benieuwd wat er allemaal weer gaat gebeuren in de Katbladbuurt.Groeten van Pippi en Pluis, met wie het heel goed gaat!

Felix zei

Trappelende ijsvoetjes op de bank, daar had mijn ex-vrouw Kathey ook altijd last van.

Ma Tok zei

Leuk, die foto's met lange schaduwen.

Dr. Fruit zei

Tja Mevrouw Ma Tok, zo is het eigenlijk in ieder huwelijk zo zeg maar.

Sandrazz zei

Mooie foto van de poezenvoetjes op jet bankje

katja zei

Ik vind vooral dat kleine pootafdrukje op de foto naast Oscar erg erg schattig uitzien!

Inge zei

Osseposje lijkt wel iets afgevallen.
Is uw stress overdraagbaar zeg maar ?