Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 30 november 2016

Belangrijk bericht!

Langs deze weg laten wij u weten dat de Nepeta in de Kruidentuin regelmatig tot ver in de middag in bevroren staat verkeert, en derhalve niet meer voor consumptie geschikt is. Dit meldde onze reporter Oscar ons. Het kan zijn, vertelde hij ook nog, dat er aan het eind van de middag wat ontdooide blaadjes te vinden zijn, maar in tegenstelling tot boerenkool wordt kattenkruid beslist niet lekkerder nadat het bevroren is geweest. Ook dit weten wij uit betrouwbare bron.
Dus voor alle haarfabrieken die van plan waren vandaag of morgen naar de tuin gaan om nog eens lekker high te worden: doe het niet! Blijf gewoon lekker bij de kachel of ga naar onze buuf, want daar staat het kattenluik de hele dag open, en als je eenmaal binnen gelijk door de deur linksaf de huiskamer ingaat, tref je daar een ruime vloer die geheel verwarmd is (en bovendien belegd met zacht tapijt), en na een of twee (drie desnoods) zielige mauwtjes krijg je bovendien ook nog een aantal snoepies toegeworpen, gratis en voor niks. Wel even uitkijken want Wamy kent deze plek ook en meent te denken dat hij het alleenrecht heeft op zowel vloer als lekkers, wat natuurlijk nonsens is.
Deze informatie hebben wij van Cera, die vast en zeker ook op dit moment weer bij de buuf binnen zit of ligt; wij hebben haar namelijk sinds haar ontbijt niet meer gezien.

Tevens maken wij gebruik van de gelegenheid om u te berichten dat een zogenaamde Kerstster zeer giftig kan zijn voor haarfabrieken, en dat ze dat zelf niet zo in de smiezen hebben. Mocht u er al één hebben aangeschaft, geef 'm dan vandaag nog weg aan iemand die geen katten heeft of ruil die rotplant in voor een pot met gewoon gras of desnoods een papyrus, maar dan wel graag onbespoten.

Einde bericht.

2 opmerkingen:

Ma Tok zei

Dank u voor deze waarschuwing, mevrouw K. Wij waren juist van plan zo'n rotplant aan te schaffen, maar daar zien wij nu dus wijselijk van af.

Simon Vinkenoog zei

Is er dan geen haarfabrieken coffee- of chocolademelk shop in de buurt waar de pluisbeesten hunnie gedroogde Nepeta drugs kunnen krijgen, om zeg maar de winter door te komen ?