Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 30 december 2015

Huishouden in de war

 Oscar:
Het spijt me mevrouw K., dat ik al enige tijd niet meer in staat ben te werken. U wist dat natuurlijk al, maar onze lezers niet. Ook niet dat het al meer dan een week bezig is. En dan doel ik op de oorlog die is uitgebroken. Terwijl het voeren van oorlog verboden is, dat weet ik zeker.
Ik hoop, net als u, dat het niet te lang meer duurt, want ik kan bijna geen brokje meer door mijn keel krijgen. En zelfs geen Gourmet Diamant ook, al vind ik dat normaal gesproken om van te smullen. Fijn dat u mijn bakje naar mij toe geschoven hebt, maar ik zal er niks uit nuttigen.
Misschien later, of vannacht, als het even een paar uurtjes wapenstilstand is, maar daar kan ik nu nog niet over beslissen.
Nee, ik heb liever niet dat u gaat stofzuigen want ik weet zeker dat mijn zenuwen het dan zullen begeven. Of mijn hart, zegt u het maar. Gaat u op de bovenverdieping maar gerust uw gang, maar niet hier in de keuken. En ik heb ook liever niet dat u de afzuigkap aanzet, of gaat rammelen met potten en pannen. Ook geen vaatwasser aan, nee. Dank u, mevrouw K.


 De Boez:
Hé jij hier, K.?
Je komt toch niet het bed verschonen, he? Dat komt me namelijk heel slecht uit op dit moment. Nee, wacht u maar tot later, als het kanongebulder is gestopt en er met witte vlaggen wordt gezwaaid. Buiten, ja, in de Katbladstraat inclusief Kruidentuin.
Kunnen we verder nog wat afspraken maken?
 Graag eten op bed want ik ben niet van plan om mijn schuilplek te verlaten. En kan er een extra bak naar boven komen? Ja, die hier in het washok gaat namelijk behoorlijk stinken door het frequente gebruik ervan. Bakje water hierboven zou ook geen overbodige luxe zijn, plus een paar grote dekens over het bed die tot op de vloer komen. Voor onze veiligheid inderdaad. Cera ligt al onder het grote bed, en het zou best wel eens zo kunnen zijn dat ik mij daar ook ga verstoppen tot alles achter de rug is.
Absoluut geen wasmachine aan, maar dat spreekt voor zich. Heeft u trouwens gezien dat Oscar ook naar boven is gekomen?


Nee, te zien is hij al niet meer; hij is namelijk in de schuilhut gekropen, helemaal in het hoekje.
U zou dus nu op dit moment even heel kort met de stofzuiger kunnen gaan zwaaien als u dat per se nodig vindt, maar dan uiteraard alleen op de benedenverdieping en met de deur dicht graag.
Is ons luikje goed dicht? Kan er echt niks meer in of uit?
En dan nog een slotvraagje: Ik zou graag mijn Diamant vanavond hier boven geserveerd krijgen. Normale tijd ja.
En dan nog de allerlaatste slotvraag: Mag de radio aan? Graag met rustgevende muziek, Mozart of zo'n CD met vogelgeluidjes of zo. Ja, ruisende zee of bomen mag ook. Als er maar geen geknal tussen zit, want daar hebben we al genoeg van. En mocht u nog even de deur uit moeten, graag goed uitkijken en nog wat extra snoepies bij de winkel halen. Maar alleen als het verantwoord is, heh?

6 opmerkingen:

Ma Tok zei

Ach, arme jongens toch. Er wordt inderdaad al behoorlijk geknald hier in de buurt. Sterkte en bedenk maar dat het over een paar dagen weer over is voor een jaar.

Dr. Fruit zei

Willen wij de dokter voor u bellen,
Mevrouw K. Bladkat ?

katja zei

Dat is nog het ergste van al dat geknal: dat het Katblad bijna niet meer verschijnt omdat de reporters ondergedoken zitten.
Dan maar wachten op vredestijd...

Jacq. zei

Ach gossie toch, die arme Boez en Os. Wat moet het afschuwelijk voor ze zijn...

annemiek zei

Sterkte Oscar, Boez en Cera, dat het maar snel weer rustig is.
Iedereen alvast de beste wensen voor 2016.

Sandrazz zei

Arme poezels, gelukkig valt het bij ons in Lisse weg mee, de knallen zijn nu ney pad gestart. Sterkte allemaal en alvast de beste wensen voor een mooi 2016.

Groetjes van Sandra en Doezel