Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 1 augustus 2015

Mevrouw K. is even openhartig...

Lieve mensen!
Ik ben diep onder de indruk van de vele mails van de lezers van het Katblad, die zich zorgen maken om mij omdat er al een dikke maand geen berichten meer zijn verschenen in het Katblad. Dank voor jullie belangstelling!
Ik ben nu wel zover dat ik iets kan vertellen over hoe het komt dat ik al een tijdje moeite heb met het schrijven over de haarfabrieken en indirect daarmee ook over mijzelf.
Eigenlijk hoort mijn verhaal niet thuis in dit Katblad, maar mijn drang om e.e.a. uit de doeken te doen is te groot geworden, en wie het niet wil lezen, kan het altijd nog wegklikken, heh?! Daarom. En mevrouw K. moet gewoon haar ei even kwijt en voor haar gevoel schoon schip maken, anders kan zij niet door…

Wel, het begon allemaal alweer bijna twee jaar geleden. Het ging erg goed met mevrouw K. en haar haarfabrieken toen ze iemand leerde kennen op wie zij verliefd werd. Dat ging niet zomaar ineens, want K’s leven was compleet vond ze, en ze had het prima naar haar zin. De desbetreffende man kwam evenwel steeds vaker langs, toonde veel belangstelling voor K, maar speelde een spel, wat later bleek een narcistentoneelstuk te zijn. En K. trapte erin.
Eerst waren het nog heel gezellige avonden samen, en dan nog niet eens wekelijks. De narcist (vanaf nu de N. genoemd) was met als K. dol op haarfabrieken, bleek van dezelfde muziek te houden als mevrouw K.  en deelde veel van haar hobby’s en ideeën. Hij wilde alles van haar weten en vertelde ook heel veel over zichzelf. De drank vloeide rijkelijk op zulke gezellige avondjes en het werd elke keer later.
Na iets meer dan een half jaar deelde de N. mede dat hij zijn relatie had verbroken omdat zijn vriendin niet spoorde en hij niet meer van haar hield. En toen kwam hij steeds vaker langs op de redactie, hemelde de kwaliteiten van K. op en prees haar de hemel in. K. raakte daarvan in de war, want zij vond dit contact met deze man eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar de N. vertelde haar dat het allemaal kwam doordat hij en zij zielsverwanten waren. Ook hier trapte mevrouw K. in.
Maar goed, er brak een leuke tijd voor mevrouw K. aan. De N. spoorde haar aan om meer uit te gaan, ze gingen samen fietsen, bezochten terrasjes, en dwaalden samen door de natuur om te speuren naar mooie bomen en interessante plantjes. Ze ontstond een heuse, hechte relatie tussen de N. en mevrouw K.

Toen echter verschenen al gauw de eerste barstjes in de verse liefdesrelatie. K. besteedde volgens de N. namelijk teveel aandacht aan haar vrienden en haarfabrieken. (Ik ga niet teveel in op de details, want dan word ik weer onpasselijk, maar het kwam erop neer dat hij mijn vrienden ervan beschuldigde misbruik van mij te maken). Daarom ging de N. steeds vaker in zijn eentje uit om midden in de nacht dronken weer voor de deur te staan. K. pikte dat, want ze vertrouwde hem en hij had verteld dat hij zo nu en dan bepaalde fases door moest vanwege een ziekte waartegen hij streed, maar dat zou allemaal weer gauw in orde komen want hij was daarmee hard aan de slag en kreeg hulp daarbij.
Te mooi om waar te zijn, toch? Ja, maar toch drong het toen nog niet tot mevrouw K. door.
Vervolgens begon de N. mevrouw K. langzaam maar zeker verbaal af te breken en neer te halen. De verhaaltjes die zij op het Katblad schreef, waren niet de moeite meer waard en ze moest daar maar mee stoppen, het kostte haar alleen maar veel kostbare tijd. Ook moest ze maar eens aan zichzelf gaan werken, want zij was niet helemaal gezond in haar hoofd…

De Boez, eraan gewend om naast mevrouw K. in bed te slapen, kreeg regelmatig een schop van de N. als hij zogenaamd lastig was (aan het raam zat te krabben omdat hij naar buiten wilde of op het bed sprong…). Als mevrouw K. boos werd op de N. omdat ze partij koos voor de Boez, kreeg ze de stiltebehandeling, dat wil zeggen dat de N. per direct vertrok en een aantal dagen helemaal niks meer van zich liet horen, om daarna opeens weer voor de deur te staan en te doen alsof er niks aan de hand was.
Buitenshuis gedroeg de N. zich als een charmante, liefdevolle man, achter de voordeur kon hij uitbarsten in plotselinge woedebuien die nergens op sloegen. Dan kreeg K. te horen hoe dom ze was, dat haar karakter niet deugde en ze zich gedroeg als een verwend kind. Bovendien was zij psychisch niet in orde, had daarvoor dringend hulp nodig vond hij, en moest ook maar eens naar de AA.
Mevrouw K. ging steeds meer aan zichzelf twijfelen en wist toen nog niet dat een N. constant bezig is met spiegelen en projecteren. Ze wist ook nog niet dat een N. zich in iemands leven binnendringt door zijn slachtoffer eerst te paaien en uit te horen, om daarna genadeloos zijn prooi aan te vallen, gebruik makend van de informatie die hij eerder verkreeg en dus hiermee te schieten op de meest kwetsbare plekken van zijn prooi.
Doel van dit alles? Iemand in de war brengen, macht krijgen over iemands leven, zelf zoveel mogelijk aandacht krijgen en de ander zover krijgen dat ie alles zal doen om het de N. naar de zin te maken.  Zijn unieke ego (vindt hij zelf) dient constant opgepoetst te worden, hij wil geprezen worden en zich belangrijk voelen. En daarvoor trekt hij alles uit de kast om zijn slachtoffer te verzwakken, murw te maken.

Na een half jaar begon het eindelijk bij mevrouw K. te dagen: zij was zichzelf niet meer en had al haar blijheid verloren. Bovendien raakte zij steeds meer geïsoleerd omdat de N. haar vrienden belachelijk maakte en hen uit haar leven loodste.
K. voelde dat ze zichzelf moest redden en zette de N. de deur uit.
Maar helaas, een relatie met een N. is verslavend.
Drie maanden later belde hij opeens weer op: hij was in nood. De N. was met de fiets gevallen en had veel pijn, had niemand verder en zei dat mevrouw K. de enige was die hij kon vragen hem te helpen, de enige die hij vertrouwde.
Mevrouw K. trapte er weer in.
Ze reed met haar Katmobiel naar hem toe, bezocht huisarts en ging met de N. naar het ziekenhuis, waar bleek dat de N. drie gebroken ribben had.
Terug naar zijn huis kon hij niet in zijn eentje, dus K. nam hem in haar huis op, stond haar bed af en ging zelf in het logeerbed. Na een week bloeide de liefde weer op. De N. was poeslief en zou zijn leven beteren: geen alcohol meer en in therapie gaan. K. trapte er wederom in…

Doch toen de N. weer helemaal voor zichzelf kon zorgen, begonnen de vernederingen weer, het wangedrag, de leugens en het bedrog. En toen K. te horen kreeg dat zij aan haar knie geopereerd moest worden, ging de N. opeens in december op reis, en dat dan ook nog met een andere dame. Hij zei dat hij weg moest voor een heupoperatie in Rome, wat uiteraard een verzinsel was.

K. zocht tijdens zijn afwezigheid e.e.a. uit, en kwam tot de ontdekking dat alle verhalen van de N. over zijn verleden en over het heden één en al leugen en bedrog waren geweest. De relatie met zijn zogenaamde vorige vriendin had hij helemaal niet beëindigd, hij had ondertussen alweer een nieuwe dame in voorraad en was nooit daar geweest waar hij zei dat hij was. En hij zat nu lekker in de zon terwijl mevrouw K. al bijna niet meer naar de winkel kon lopen…

Toen de N. begin januari weer met “hallo, niks aan de hand” aan de deur kwam bij mevrouw K., heeft zij de N. gezegd hem nooit meer te willen zien. Hij vertrok woedend en probeerde het daarna nog even aan te leggen met een paar vriendinnen van mevrouw K., maar dat lukte hem niet.
K. zette de hele toestand van zich af want moest zich voorbereiden op haar operatie en wilde daarna alle energie besteden aan snel herstellen. Ja, alsof je zo’n onfrisse geschiedenis met veel intimidatie en vernederingen, leugens en bedrog maar zo even naast je neerlegt, heh? En dan was er ook nog de Kruidentuin waarin gewerkt moest worden, plannen te maken, veel te organiseren. En K. maar denken dat het prima met haar ging, totdat ze zichzelf even helemaal weer tegenkwam…

De N. bleek een bord voor zijn kop te hebben en kwam opeens in mei weer langs om zijn portie aandacht te halen. Dat kreeg hij niet van K.; wel liet zij hem binnen omdat zij verlangde naar tenminste een excuus, een sorry en uitleg. Maar van een N. krijg je dat nooit en te nimmer, dat had zij eigenlijk al overal gelezen toen zij in de gaten had gekregen dat deze meneer een beperkt geweten heeft en geen enkel inlevingsvermogen.
Daarna is de N. nog diverse keren aan de deur geweest, maar toen hij zijn zin niet kreeg, heeft hij mevrouw K. getreiterd en haar en haar vrienden bedreigd. Tevens heeft hij aangekondigd de Boez te ontvoeren!
K. beschouwt dit alles als pure bluf, maar heeft wel een gesprek met de wijkagent gevoerd opdat de politie op de hoogte is en in noodgevallen direct komt om in te grijpen.
Het is een bizar verhaal, maar helaas waar gebeurd.
We hebben het hier wel om een hoog opgeleide, intelligente man, maar misschien maakt hem dat juist wel des te gevaarlijker. Hij doet zich voor als normaal, zeer begrijpend,  en is uiterst vriendelijk en charmant, maar is in werkelijkheid zeer gestoord en onberekenbaar.
Te mooi om waar te zijn, dacht mevrouw K. direct al in het begin. Wel, ze had moeten luisteren naar dat gevoel, want het was inderdaad te mooi om waar te zijn en het is geëindigd in een nachtmerrie.

Mevrouw K. heeft beloofd om de draad weer op te pakken en weer meer foto’s te gaan maken van haar geliefde haarfabrieken. Of dat elke dag gaat lukken weten wij nog niet, maar de haarfabrieken staan te trappelen om weer op jacht te gaan naar nieuws uit de Katbladbuurt!
We gaan weer voorzichtig beginnen want de narcist mag het niet gaan winnen!

Narcisme (het Narcistisch Persoonlijkheids Syndroom) komt steeds vaker voor maar is nog steeds voor veel mensen een onbekend iets. Vaak is er alcoholverslaving in het spel en zijn er ook meerdere kenmerken aanwezig van andere cluster B-aandoeningen, als bijvoorbeeld Borderline.

Meer weten over Narcisme???


http://denarcist.nl/narcistische-persoonlijkheidsstoornis

36 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauw Annemarie, petje af voor je eerlijke verhaal! Duidelijk wat er met je gebeurd is en hoe dat allemaal heeft kunnen gebeuren. Supergoed dat je dit zo schrijft op je blog. Plaats dit bericht maar niet hoor maar ik zit echt met tranen in mijn ogen dat je dit zo treffend en eerlijk in je blog schrijft. Dikke hug!

Mevrouw Katblad zei

Wel geplaatst! het doet me goed dit te lezen, dank je!

Anoniem zei

Hoog opgeleid ?
N. was niet eens in staat om zijn studie af te maken.
Typies gevalletje van een nep doctorandus.

Mevrouw Katblad zei

Echt? Ook daarover leugens en bedrog dus!

Marjon zei

Wat een nare geschiedenis, Mevrouw K; wij leven met je mee! Hopelijk laat hij je verder met rust en kun je zelf uit deze nare ervaring groeien tot een nóg sterkere vrouw dan je al was!
Ook stiltes kunnen veel zeggen;-) Goed dat je er nu openlijk over kunt praten!!!

Tsoenamie zei

Wie heeft dan verleden week al die bomen vernield ?

Mevrouw Katblad zei

Dank je, Marjon!
Ik schaamde mij er eerst voor dat ik me zo had in laten pakken, maar heb ontdekt dat er heel veel meer slachtoffers zijn van narcisten (zowel mannen als vrouwen) en dat het in alle lagen van de bevolking voorkomt. Over het algemeen zoekt een narcist een sterk type uit dat hij vervolgens door zogenaamde "mindfucking" probeert af te breken en te manipuleren.Je hebt dat als slachtoffer niet in de gaten en gaat aan je eigen gezonde verstand twijfelen. Dan is de nachtmerrie compleet! Gelukkig heb ik me kunnen bevrijden uit het web van de narcist, maar er is nog veel te verwerken...

Mevrouw Katblad zei

Tsoenamie: De storm?

annemiek zei

Wat goed dat U dit verhaal met de lezers en fans van uw blog deelt. Waardeloos figuur die N. maar je zult er maar verliefd op worden. Heel pijnlijk en verdrietig! Ik hoop dat U hier nog sterker uit komt en wat N. ook zegt U HEEFT VEEL SCHRIJFTALENT!!!!
Als ik die Leidsch Katblad verhalen lees ben ik jaloers op Uw schrijftaltent. Daarom veel sterkte en dat U gauw weer in staat bent om Uw verhalen voor het Leidsch Katblad voort te zetten. Daar doet U heel veel lezers een groot plezier mee.

Sandrazz zei

Woah wat heftig en wat dapper om er een dikke streep onder te zetten en het hier te vertellen! Blij dat jullie er weer zijn :)

Piet zei

Ik wens je heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Hopelijk ben je nu goed van hem af. Fijn dat je weer wat geschreven hebt op je blog.

Wat die schaamte betreft, logisch maar ik denk dat we allemaal in dit soort figuren trappen. Nogmaals veel sterkte.

Wat Wordt Wol ? zei

Alles went, behalve een vent.

Ma Tok zei

Petje af, Annemarie!
Fijn dat je weer gaat schrijven, ik heb het erg gemist!

Katja de Hond zei

De statistieken blaffen zich gelukkig na al dat ongeluk ook weer omhoog.

Anoniem zei

Een moedig en inzicht opleverend verhaal! Dankjewel K. In dit soort gevallen krijg je dan ook nog overal de schuld van. Ook het plaatsen van dit artikel zou helemaal verkeerd opgevat kunnen worden maar voor jou is het een kwestie van verwerken en "iets" constructiefs terug kunnen doen, dat snap ik.

Mijn eigen wel ingelichte bronnen vertelden me trouwens dat N. niet van de fiets was gevallen maar in elkaar geslagen door boze familieleden van een dame op een straatfeest die avond. Maar ook dat kan slechts een versie zijn.

Hopelijk komt er een uitweg voor hem uit dat doolhof van alcoholisme en fantasme. Borderline gedoe bah! Sterkte met het vertrouwen in je eigen terugvinden!

Ps je hoeft dit commentaar niet per se te plaatsen gezien de informatie, dat is okay.

Ria zei

Superfijn dat u er weer bent! De haarfabrieken helpen u er doorheen. De N gaat het niet winnen...

Marijke van de Straat zei

Godzijdank heeft U dat Monster destijds niet in huis opgenomen.

Sabine zei

Wat fijn weer iets van u te horen, maar wat een waardeloze geschiedenis, alsof u de afgelopen 2 jaar niet genoeg voor uw kiezen hebt gekregen. Hopelijk kunt u stukje bij beetje de draad weer oppakken, ze zeggen dat schrijven helpt ........
Heel veel sterkte, ik lees/leef met u mee !

Truus zei

Wat een naar verhaal, maar u heeft het allemaal goed op een rij gezet. ik wens u veel sterkte bij de verwerking.
Ik maakte me ook zorgen toen de haarfabriek berichten uitbleven en ben heel blij dat u hier weer bent.
Nogmaals het allerbeste!

Anoniem zei

Wat nou de juiste classificatie voor dit soort N-en is, Freud mag het weten!

Dit kan ik wel vertellen uit mijn eigen ervaring en rijen boeken: aan de grondslag ligt het universele drama en de drie rollen:

1. aanklager-vervolger-wreker
2. slachtoffer-behoevende-eierschaal
3. verlosser-helper-supplier

Wat in het verhaal van K. zo goed naar voren komt is hoe N. zich eigenlijk zo snel bewoog tussen alle drie de rollen en zo altijd drama heeft waarin hij zelf alle hoofdrollen natuurlijk opeist. En met veel perceptie en gevoel zelfs de verlosser en perfecte helper kan zijn. Het is niet allemaal kommer en kwel! Het is een achtbaan maar met een hoog prijskaartje zeg maar.

En is het juist dit high-energy drama waarin je mee gezogen kan worden. Je gaat in iemands verhaal leven eigenljik. Maar natuurlijk kan dat niet, er is geen plaats, en je krijgt de allerslechtse rollen met weinig improvisatie mogelijkheden. Er ligt een naar script klaar met een cranky filmmaker.

Nou ja zo kan -ie wel weer.

Joset Beekmans zei

Fantastische filmtitel:
Rise and Fall of the Narcist.
(Stilte na de Storm)

Dominee Gremdaat zei

Toch schijnen niet alle bomen persé in de hemel te komen.
Je hebt er ook bij, die bij een storm expres op onschuldige vrouwen en kinderen vallen.

Annemieke A zei

Wat een verhaal Mw Katblad! Neem rustig de tijd voor het verwerkingsproces. Voel uzelf niet te dom dat u hiervoor bent gevallen. De liefde maakt blind en tevens was dit natuurlijk een zeer geoefend en aanhoudend persoon. Achteraf is het makkelijk "to connect the dots" maar als je er middenin zit is dat natuurlijk lastiger. Goed dat u eruit gekomen bent. Nu kan het herstel proces beginnen.
En ik sluit me aan bij de andere lezers: niet aan uzelf twijfelen. N is het niet waard dat u aan zichzelf gaan twijfelen. Daar bent u een veel te mooi persoon voor. Met schrijftalent en hart voor dieren en creativiteit. Haarfabrieken komen niet voor niks allemaal bij u langs!
Veel sterkte en veel liefs. Ik kijk uit naar nieuwe verhalen (heb ze gemist!) maar alleen als u eraan toe bent hoor. Uw lezers wachten wel :)

Mevrouw Katblad zei

@anoniem: verhaal over dramadriehoek is erg verhelderend en herkenbaar. Dank je!
Alleen snap ik de eierschaal niet zo goed. Wat wordt hiermee bedoeld?

Anoniem zei

Wat een akelig verhaal Mevr. K., en om het mee te maken nog veel erger! ik vind u heel moedig om dit open te vertellen en ik wens u heel veel sterkte en moed bij het verwerken. u bent al goed op weg als ik het zo lees. En dan nog wat, ieder van ons had hier in kunnen trappen, zeker als je zoals u een goed hart hebt. Deze N. Is het niet waard dat u uit balans bent, ik hoop dat u zichzelf weer snel de oude voelt.
ik ben blij dat u weer schrijft, ik heb het gemist zoals ik al zei. Veel sterkte en alle goed, Tineke

Anoniem zei

Wat een akelig verhaal Mevr. K., en om het mee te maken nog veel erger! ik vind u heel moedig om dit open te vertellen en ik wens u heel veel sterkte en moed bij het verwerken. u bent al goed op weg als ik het zo lees. En dan nog wat, ieder van ons had hier in kunnen trappen, zeker als je zoals u een goed hart hebt. Deze N. Is het niet waard dat u uit balans bent, ik hoop dat u zichzelf weer snel de oude voelt.
ik ben blij dat u weer schrijft, ik heb het gemist zoals ik al zei. Veel sterkte en alle goed, Tineke

Dominee Gremdaat zei

Figuurlijk bedoelde ik dat er ook slechte bomen zijn.
Gure bomen die terwijl er een waanzinnige wind een woeste storm woedt in hun kruin of kroon, zeg maar in hun bol, op onschuldige vrouwen vallen, omvallen eigenlijk.
Zulke foute bomen verdienen geen plekje in de hemel.
Onder mensen verdienen dat soort wortelloze foute mannen bij wijze van preken de doodstraf; dienen als houtblok in het open haardvuur gegooid te worden. Met uitjes en spekjes reeds.

Marijke van de Straat zei

@ Mevrouw Katblad:

2. slachtoffer-behoevende-eierschaal
Misschien afgepeld, geschild, verpulverd, kapot gewreven, fijn gemaald, eindpunt ?

@ Anoniem: kan een N. ook in alle drie de classificatie-categorieën acteren ?
Of twee ?
Of wil de N. zijn slachtoffer juist ook in deze rollen, 2e categorie duwen ?
En ook als subject, slachtoffer, onderwerp in het spel van de 1e en 2e categorie ?

Dr. Fruit zei

Gelukkig heeft u aan deze rotaffaire uiteindelijk geen PTTS (Posttraumatische Stressstoornis) overgehouden.
Dat geeft aan dat u in de kern een sterke vrouw bent, Mevrouw K.
Lastig dat die terroristische houthakker u nog steeds blijft lastig vallen.
Uiteindelijk zou dit kunnen uitmonden in een veroordeling van stalking en de instelling van een straatverbod voor de houtkapper.

Olivier Bommel, Heer van stand zei

Commissaris Bulle Bas en Brigadier Snuf ('Dit keer ben je er bij, de N., ik ga je bekeuren. Wat is je naam?') werken momenteel in het kader van de kwaadaardige witte boomgeest, aan een plan voor een defensief buurtcommando ter verdediging van de burelen van het Leidsch Katblad en de inzittenden.
Wir sind Charlie ! Wir sind K. !
Zeg nu zelf dames, hoe vreselijk is dit alles.

Hannah zei

Wat fijn weer van U te horen Mevr K!
Allerbeste gewenst, en ga verder op een nieuwe pagina!
(U heeft al omgeslagen naar een nieuwe bladzij zie ik, dapper!)
De trouwe haarfabrieken blijven U trouw!
Laat ze rustig op Uw schoot zitten en extra luid spinnen, dat is goed voor een zieke kat, maar ook erg goed voor ons als we het moeilijk hebben.
Uw haarfabrieken zij kampioenen spinners!
U bent zelf ook een kampioen!
Heel veel groeten vanuit NZ.

Cisca zei

12 Jaar geleden heb ik gebroken met een ex. Kort en krachtig gezegd was het precies zo;n zelfde lul. Ik betwijfel sterk of dat soort mensen ooit in therapie gaan. Daar vinden ze zichzelf te goed voor.Het kostte tijd en moeite om weer mezelf te worden. Het laat diepe sporen na. En vriendschappen kunnen kapot gemaakt zijn voor altijd door dergelijke figuren.OOk hier heb ik een tijd in angst gezeten dat mijn katten iets aangedaan werd zoals gedreigd was.Want heel misselijk wordt je op je zwakke plek gepakt. Sterkte want het slijt allemaal wel maar kan een tijd duren. Liefde maakt blind. Dat was het enige antwoord wat ik mezelf later kon geven bij de vraag hoe ik ooit zo gek had kunnen zijn. Je bent een prima mens waar iedereen nog veel van kan opstekenAnoniem zei

Mevrouwen K & M, nog even een late reactie.

De eierschalen waren door mij slecht gekozen woorden. Het was een referentie naar "walking on eggshells". Rondom een slachtoffertype groeien er zoveel gebieden met "niet betreden" borden maar in dit geval heeft omzichtigheid niet zoveel zin omdat het subject moeiteloos schakelt tussen de types en je dus altijd eindigt met iemand "pijn doen", ergens.

De tragedie is ten diepste die van de ander waarin je meegesleurd wordt. Het lijkt me zelfs niet juist een N "slecht" te noemen want dan zit men nog steeds in het spel (de N. als dader, die slechte dingen wil). Alleen eindigt het natuurlijk wel in pijn of verwarring. Voor de één om te voelen en te verwerken maar voor de ander helaas slechts een excuus voor nog meer N....

Dr. Fruit zei

@ Anoniem
Een waar woord.
Dat de echo's van het wangedrag ook een kwalijke uitwerking hebben en edoch onderdeel van het spel zijn. Zelfs op afstand zonder activiteit van de N.
Dus het voort ebben in de vorm van het subject steeds maar als slecht te benoemen.
Alsof de N. een ei heeft gelegd waaruit een dwangneurose geboren wordt.
Alsof een rond suizende mug of horzel.
Het lijkt bijna op Voodoo !
Wat stelt u als therapie voor A. ?

Renske zei

http://krant.volkskrant.nl/ipaper-online/print/article/8002/61489/NL/4147962

Felix 2 zei

Wat fijn dat we na zovele weken weer ons ei kwijt kunnen !