Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 2 augustus 2015

Vlindertelling

Oscar:
Vandaag heb ik meegedaan aan de landelijke vlindertelling. Hier (foto - red.) hield ik een hele leuke in de gaten, en mijn mens zei dat het een Distelvlinder was en dat ik eraf moest blijven. Maar dat maak ik toevallig zelf wel uit (narcisme - red.).
Ik kik best wel op vlinders en volg dan ook een paar cursussen betreffende gedrag en herkennen van deze fladderbeestjes. Ik hoop aan het eind van deze zomer mijn diploma te behalen op middelbaar niveau. Daarna wil ik graag door naar de Universiteit, mits ik mijn opgedane kennis in de zomer weet vast te houden gedurende de winter. Het korte termijn geheugen van een haarfabriek is namelijk niet helemaal top, tenzij er sprake is van een traumageval, zoals een hommelsteek in je neus. Ik heb derhalve mijn hommelstudie moeten beëindigen vanwege mijn fobie voor een afgesloten neus met als gevolg ademhalingsproblemen. Aan de ene kant een soort van Korsakov dus, maar daarbij aan de andere kant ook nog Pavlov. Tenminste, dat beweert mijn mens.
Verder is het van groot belang dat ik met mijn gevoelige oren uit de zon blijf. Gelukkig voel ik dat instinctief aan, want ik zit echt niet te wachten op een Plaveiselcarcinoom.
In deze column wil ik dus duidelijk maken dat het pad van een haarfabriek heus niet alleen maar over rozen gaat. Gisteren kreeg ik nog op mijn donder omdat ik per ongeluk helemaal vol zat met Nagelkruidkleefzaadjes en daarmee op het bed van mijn mens ging liggen. Alsof dat nou zo erg is, want ze heeft een kruimelzuiger, waar ik overigens de pest aan heb.
Morgen ga ik weer helpen kuilen graven in de tuin om aan te geven waar er nog best wel wat plantjes bij kunnen. Ik denk dat ik dagelijks heel veel bijdraag aan de natuur, ondanks al die verhalen over dat ik zogenaamd zoveel verenvliegbeesten uit de lucht zou plukken, want dat is me dit jaar nog niet gelukt en bovendien snack ik gewoon bij bij de buuf zodat ik totaal niet de behoefte heb om veren te eten. Wat betreft muizen is dat een heel andere kwestie, want die bieden zich gewoon aan door tussen mijn poten door te lopen. Ik eet ze overigens niet op omdat ik om 8 uur mijn bakje gourmet krijg, en ik hou nu eenmaal van structuur en regelmaat.
Verder heb ik over vandaag niks meer te melden, behalve dan dat ik van plan ben om morgen weer aan de vlindertelling mee te doen. Ik zou dan graag zo'n kolibrievlinder nader willen bestuderen, maar die gaan meestal net iets te snel voor mij.
Mag ik het hierbij laten? Dank u.

4 opmerkingen:

Ma Tok zei

Hé Os, ook weer terug van weggeweest? Je ziet er goed uit op de foto.

Renske zei

Wat een schitterende namiddagse blauwe paardenbijters ons Ossie !
Of zit ik nou dom op het verkeerde blog zeg maar ?
Maar wat fijn dat u ook weer van de partij bent, Madame Ma Tok tok.

Hannah zei

Fijn dat jullie weer terug zijn!
Mooie foto van Os in de bloemen!
Os, als je weer thuis bent, ga hard zitten spinnen op schoot van MK!

Felix zei

Wat fijn dat we na zovele weken weer ons ei kwijt kunnen !