Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 6 januari 2017

Kleine of Grote?

Vanochtend werd mevrouw K. opgeschrikt door het luide gekrijs van Bohr. Deze stond op de vensterbank en keek richting onze voordeur. K. aarzelde niet en ging direct op de plaats delict af.
Zo kwam het dat ze daarbuiten nog net de kop van de Grote of Kleine Snor ontwaarde, en toen zij over Bohr heen boog zag ze tegen het kattenluik aan de Boez liggen, half op zijn rug met nagels in de aanslag.
Boez dus in het nauw, Snor dreigend voor hem, schreeuwend publiek in de vensterbank.
Wij nemen overigens aan dat Bohr schreeuwde om de Snor weg te jagen, en niet om hem aan te moedigen onze Boez tot moes te slaan.
Net toen K. snel een foto had geschoten van wat zij al met het blote oog had gezien, werd vlakbij een stuk vuurwerk afgeschoten. En toen gebeurde er van alles tegelijk.
Bohr schoot van de vensterbank en vluchtte richting keuken.
Boez sprong overeind en ramde zich door het kattenluik naar binnen om vervolgens direct via onze trap naar boven te verdwijnen.
Snorremans maakte een luchtsprong en zocht beschutting onder onze buitentafel.
Rest ons nog deze ene vraag:
Is dit nou de Grote of de Kleine Snor?


5 opmerkingen:

Ma Tok zei

Ik meen me te herinneren dat Grote en Kleine Snor geen identieke wit-verdeling op hun gezicht hebben, maar wie dit is zou ik niet kunnen zeggen. Misschien hebt u nog oude foto's, mevrouw Katblad?

Wim van Oyen zei

Verschrikkelijk zo'n afschuwelijke terroristische vuurwerkbom aanslag, in uw voortuin.
En dat die dat vredig levende haarpoezen tafereeltje zo in de war schopt.

katja zei

Volgens uw eigen archieven is dit Grote Snor!

Mevrouw Katblad zei

De grote nieuwjaarsprijs is gewonnen door KATJA!
We hadden niet anders verwacht, trouwens.

Je kan het eigenlijk al aan het uiterlijk van de Snor zien. Niet netjes gekamd, slordige vacht dus, en enigszins dof. Terwijl de Kleine Snor altijd om door een ringetje te halen is!
En de Boez gaat heus niet op de knieën voor die Kleine!

Sandrazz zei

Boez heeft het wel te verduren deze week. Bohr schreeuwde hoop ik om hem te hulp te schieten