Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 7 januari 2017

Sommige dingen vergeet je nooit meer.

Jazeker, onze reporters waren vanochtend al vroeg op pad. Met zijn drieën, misschien zelfs zij aan zij. Echter, mevrouw K. was er niet bij. Waarom niet? Wel, zij wilde eerst nog even onder de douche, en bovendien regende het en dat is niet goed voor de camera van de redactie.
Was mevrouw K. dan niet vroeg genoeg opgestaan? Jawel, waarschijnlijk zelfs vroeger dan u (het was zelfs nog donker), maar toen ijzelde het al. Dat deed het namelijk al halverwege de nacht, want K, had de gordijnen open en heeft het allemaal nauwgezet gevolgd vanuit haar bed.
Enfin, omdat de dooi flink doorzette, is K. toch maar voor haar ontbijt door de regen naar de tuin gegaan, want zij vreesde dat, wanneer zij langer zou wachten, de sneeuw verdwenen zou zijn voordat zij er een foto van had kunnen maken. Onze reporters zagen er vanaf om met haar mee te gaan, zij hadden immers al aan hun plichten voldaan. En deze foto is daar dus het bewijs van.
Nu had mevrouw K. ook nog een plaatje kunnen schieten van de modderpoten vanaf het luik naar de voerbakjes toe, maar daar heeft zij vanaf gezien omdat zij vreesde daarmee haar goede humeur te verpesten. En verder was er schaatsen op de tv en ook dat is belangrijk. Op zo'n dag missen wij nog steeds onze Japekoppie, die ook altijd graag naar het schaatsen keek, of in elk geval lag hij altijd op de bank naast mevrouw K. tijdens dit soort wedstrijden.
Sommige dingen vergeet je gewoon nooit meer en goede herinneringen moet je vooral koesteren, toch?

8 opmerkingen:

Sandrazz zei

Ze zullen koude pootjes gehad hebben.
Fijn dat u zulke mooie herinneringen heeft, dan is hij er toch weer een beetje bij.

Ma Tok zei

Ik vergeet Japekoppie ook nooit, wat was hij een geweldige kater.

katja zei

Hij was een heel bijzondere kat :-)

Hannah zei

ja,goede herinneringen zijn goud waard!

we wensen alle katbladders nog een Happy New Year!

sneeuw!
kom hier in Wellington voor de warmte en de zon!

veel groeten aan mensen en poezen!

Felix zei

Er schijnen ook warme droge schoentjes te koop te zijn voor viervoeters.
Zelfs met bijpassende gebreide bio-schaap sokjes.

Hannah zei

lieve mevr KB
bent u met vakantie?
mis het KB!
groeten en BW...(beste wensen)

Sandrazz zei

Hoi hoi
We missen jullie!
Groetjes van Sandra en Doezel

Chantal zei

Goedenavond mevrouw K.,

Zijn de reporters in staking, of alleen de redactie? Ik mis het Katbkad!

Fijne avond!