Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 1 januari 2017

K-nacht, was het...

Boezelmans:
K-nacht was het, ja. Ik was doodsbang. Gelukkig ging K. vroeg naar bed, en kon ik bij haar onder het dekbed kruipen. Mijn hart ging tekeer als ik weet niet hoe. Zij voelde dat en probeerde me te kalmeren. Het was de beste plek in huis, daar onder het dekbed. En warm ook nog. Maar toch was ik bang.
Cera lag onder het bed. Later kwam ze tevoorschijn. Nog veel later zijn we met zijn allen naar beneden gegaan om wat te eten. Toen heeft mevrouw K. nog een oliebol genomen.
Ik hoop dat het nu voorbij is maar durf nog niet naar buiten te gaan.


Ik was ook bang. Heb eerst met de Os onder de bank gelegen en later met hem samen onder de keukenkastjes.
Normaal zou dat een band moeten scheppen, maar in dit geval vond ik het irritant dat hij daar ook wou liggen. Dus heb ik tegen hem gegromd.
Nu is het weer rustig, maar ook ik hoef niet naar buiten.
Gelukkig staan er genoeg kattenbakken in dit hotel.
En daar laat ik het even bij, voor nu.

2 opmerkingen:

Ma Tok zei

Mevrouw K. zorgt toch maar goed voor jullie! En gelukkig is het weer voor een heel jaar voorbij.

Truus zei

De allerbeste wensen voor u en uw haarfabrieken, Dat het maar een knalvrij 2017 mag worden