Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 2 januari 2017

Goed Nieuwjaar allemaal!

Oscar:
Het nieuwe jaar schijnt alweer 1 dag oud te zijn, maar voor mij begint het vandaag pas, of eigenlijk pas straks, als ik helemaal goed heb uitgeslapen. De stres moet er namelijk uit, en dan helpt veel en lang slapen het beste.
En goed slapen doe ik als het zo rustig is als nu. Lekker op de bank op mijn favoriete dekentje.
Jawel, af en toe nog een klein knalletje, maar mevrouw K. heeft me beloofd dat het vanaf nu elke dag minder wordt tot het over een paar dagen helemaal verdwenen zal zijn. Dus daar reken ik dan maar op.
Ze komt af en toe gezellig naast me zitten, mevrouw K. En dan aait ze me over mijn kop en buik en zegt ze lieve dingen tegen me. Daar ga ik dan hard van spinnen.
Soms doe ik mijn ogen heel even open om haar aan te kijken, en zo bedank ik haar dan voor haar goede zorgen. Gelukkig laat de Boez me met rust. Ik denk dat hij aanvoelt dat ik nodig bij moet slapen. Hijzelf is echter al over de schrik heen. Gaat zelfs weer af en toe naar buiten. En omdat ik even niet beschikbaar ben voor hem, speelt hij met de arme Bohr, die helemaal geen raad weet met zijn zogenaamde goed bedoelde geintjes.
Maar ze zoeken het maar uit, ik lig hier best en blijf hier nog wel een poosje liggen ook. In elk geval tot het diner.
Mevrouw K. wenst iedereen een mooi Nieuwjaar toe. En voor zichzelf wil ze graag weer een mooie, bloeiende kruidentuin straks, als de winter voorbij is. Met veel vlinders en ander vliegend spul.
Aan mij zal het niet liggen; ik ben straks weer paraat om met haar een tuininspectie te doen. Maar nu nog even niet. Want eerst..........nog wat.........verder........slapen........................6 opmerkingen:

Ma Tok zei

Wat ligt ie daar lekker, de Oz.

Pierre Janssen (Openbaar Kunstgebit) zei

Prachtige foto, mevrouw K.
Kunst !
Die glooiende witten lijnen, met die oranje spots. Perfect.
Alleen dat detonerende staartje rechtsonder retoucheren.

Piet zei

Fijn dat het weer rustiger wordt Oscar en dat je weer bij kan slapen.
Gelukkig nieuwjaar, mw. K. en de katten.

Sandrazz zei

Awwww wat lig je lekker!
Yep het wordt vanaf nu alleen maar beter.
Een mooi jaar gewenst met heel veel zon, wij hebben daar wel zin in :)
Groetjes van Doezel en Sandra

Inge zei

Een fijn jaar gewenst voor jou en je lieve reporters en je leuke logeetje.

katja zei

Ach, wat ligt ie daar weer schattig! En, is ie inmiddels ook weer naar buiten geweest?