Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 17 december 2016

Op bed en in de kast; het is weer zover!

 de Boez:
Ik schrok me rot en daarom ben ik snel naar binnen gekomen en lig ik nu hier. Ja, omdat ik denk dat het bed veilig is omdat u altijd hier komt slapen, zodoende, want u zou nooit ergens gaan slapen waar het niet veilig zou zijn, toch? Daarom dus.

Nee, ik ga voorlopig niet naar beneden want dan ben ik te dichtbij die knallen. Ja, daar ben ik erg bang voor en daarom ging ik hierheen. Ik zou dan ook heel graag mijn diner hier willen hebben, als het even mogelijk is en u bereid bent het hier te komen brengen. Os is hier ook ergens ja, ik geloof in de inloopkast, hier achter mij. Ja, hij was nog banger dan ik en heeft zich daar ergens verstopt. Nee, verder weet ik het ook niet precies.

Oscar:
Vindt u het erg dat ik tussen uw kleren in de kast ben gekropen, mevrouw K.?
De deur stond namelijk op een kiertje en ik was in nood, vandaar dat ik maar zo brutaal was om me hier te verstoppen.
Ja, ik dacht dat ze hier vast wel niet zouden durven te komen, met die knallers. En bovendien ruikt het hier lekker met die kalmerende lavendelzakjes, vandaar dus.
U zegt dat u het niet kunt verbieden, dat geknal met vuurwerk? Dat er nog steeds mensen zijn die het leuk vinden dat geknal en maling hebben aan de dieren? Ja, ik snap dat u het ook niet kunt helpen, maar jammer vind ik het wel.
Ach, u gaat dus zo ons diner serveren? Nee, ik weet nog niet of ik nu gelijk al mee ga naar beneden. Ik denk er nog heel even over na. Ja, ik heb best wel trek, maar moet nog even wat meer tot mezelf komen. Over een kwartiertje dan? Is goed mevrouw K., ik ga hier nog eerst even wat moed verzamelen en dan kom ik zo naar de keuken. Doet u wel eerst het kattenluik dicht en de deur op slot? Ja, dan kom ik er zo aan. En dank voor uw begrip, ik vind u erg lief.
Maar toch echt jammer dat u er niks aan kunt doen...

7 opmerkingen:

Piet zei

Sterkte allemaal. Het is een kl*te tijd weer met het vuurwerk. Hopelijk wordt het ooit eens verboden.

Jacq. zei

Jee, nu al weer die knallen! Hier in Amersfoort nog nergens last van maar dat zal spoedig wel veranderen, vrees ik. Veel sterkte voor jullie allemaal!!

Anoniem zei

http://www.foksuk.nl/content/formfield_files/formcartoon_11774_092017a1f370c2c96b9aa6e6374c7d3236c2cda2.gif

Ma Tok zei

Arme dieren. Hier worden ook al weer schuilplekjes opgezocht, achter de wasmachine en onderaan de trap bij voorbeeld. Die rotknallen moesten echt verboden worden, maak dan een vuurwerkshow ergens buiten de bewoonde wereld als er persé wat afgestoken moet worden.

katja zei

Helemaal verbieden lijkt me, want buiten de bewoonde wereld afsteken....daar raken de wilde dieren dan natuurlijk weer helemaal van in de war en gedesorienteerd...

Arme Boez en Os! en is er aan de dames Cera en Boortje ook al wat te merken of zijn die niet bang?

Sandrazz zei

Och konden wij er maar wat aan doen :(

Bruine Beer zei

Zijn er geen tijdelijke oordopjes te verzinnen voor de haarfabrieken in verband met die vuurwerk klereherrie ?
Van bijenwas gemaakt, of zoiets. Of worden ze dan misselijk door desoriëntatie ?
Als de Poesenpartij alias de Dierenmeisjes (PvdD) een meerderheid in het Nationaal Parlement haalt, een zeteltje of 76 zeg maar, wordt alle knalherrie resoluut verboden.