Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 19 december 2016

Geintje zeker?


Cera:
Kan ik een klacht bij u indienen, mevrouw K.?
Het is namelijk zo dat die dikke, rooie pafwang alweer mijn eten heeft gestolen! Jawel, eerst eet hij razendsnel zijn eigen bakkie leeg, alhoewel hij daarbij vreselijk staat te knoeien en de helft over de rand dondert. Maar dan komt ie naar mij, duwt me weg en doet hetzelfde met mijn bakje! En dan moet ik het doen met wat hij in zijn haast met zijn vette schuurspons over de rand heeft gewerkt, dat mag ik dan van de grond lebberen alsof ik de keukenmeid ben die de rotzooi mag opruimen als meneer klaar is!
En nu staat meneer ook nog eens klaar om het eten van de Boez op de trap te gaan jatten, alsof hij nog niet dik genoeg is!

Oscar:
Kan die deur nou eindelijk eens open, mevrouw K.?
Nee, ik heb geen speciale bedoelingen, ik wil gewoon graag naar boven om als eerste het beste plekje op het bed in te nemen en daar lekker uit te buiken. Mag ie nou open?
Nee, dat Mokkel moet verder niet zeuren want zij loopt de hele dag door bij de buuf in en uit om snoepies te scoren dus ze komt heus niks te kort en ik ben toevallig de grootste in huis en heb derhalve meer Gourmet nodig om mijn fabriek draaiende te houden dan de anderen. Mag ik er nu door?
Denkt u werkelijk dat ik me vergis en de Boez de grootste is? Goh...
Nee, Boortje is een gast dus haar laat ik met rust want dat hebben we zo afgesproken, al ben ik het uiteraard volstrekt oneens met deze belachelijke afspraak omdat ze altijd erg lang doet over haar eten terwijl ik ondertussen loop te verrekken.
En mag nu die deur eindelijk een keer open alstublieft?

U wilt eerst zelf met eigen ogen zien of de Boez zijn bakje leeg heeft? U wilt dat niet aan mij overlaten? U vertrouwt mij niet? Oké, dan wacht ik tot u klaar bent met uw inspectie, maar dan wel dus onder zwaar protest.

En, mevrouw K., ben ik te laat?
Ja, dat vreesde ik al, u heeft veel te lang gewacht met die deur.

Maar misschien is het een goed idee om vanaf morgen over te schakelen op een héél blikje per katspersoon? Misschien laat ik de anderen dan wel met rust, eventueel. Nee, niet per dag maar per keer, anders schiet ik er niks mee op, heh?
Wat zegt u nu? Terug op de magere brokken?
Geintje zeker?

8 opmerkingen:

Sandrazz zei

Ojee dat is niet vrede op aarde maar vreten op aarde

Piet zei

Och, Oscar toch. Denk toch aan je lijn. Arme Cera. Tis toch wat....

Felix zei

Altijd al gedacht dat die rooie pafwang een graaier is.
Soort jattende bankdirecteur.

Ma Tok zei

Je bent wel heel erg doorzichtig, Oscar. En nee, dat bedoel ik niet letterlijk, daarvoor is je speklaag te dik.

katja zei

Schandaling Cera, dat je gewoon bij je eigen etensbak weggeduwd wordt! Wat een asociale graaiers zijn er toch op de wereld...

Jacq. zei

Hahaha, leuk stukkie!! Erg gelachen...

Anoniem zei

"héél blikje per katspersoon?"

Ja wij zijn dat voor ons mokkel ook gaan doen na wat geprobeer met 2 x daags 1/2. Maar met een vierkattig huishouden wordt dat zo wel prijzig. Het blikje zelf beveelt trouwens veel astronomischere hoeveelheden aan maar dat zal wel commercieel zo bedacht zijn.

Anoniem zei

Het wordt tijd dat die rooie pafwang uit de kast komt !