Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 7 april 2016

Geen burn-out voor de Os!

Oscar:
Omdat ik tuinopzichter ben en het tuinseizoen weer is begonnen, heb ik het weer behoorlijk druk de laatste tijd. Vooral ook natuurlijk omdat ik de nu snel opgroeiende Nepeta moet bewaken, want het kan zomaar zijn dat er anders allemaal vreemdelingen opduiken om ons favoriete kruid op te vreten of misschien zelfs weg te halen. En dat moet tot elke prijs voorkomen worden, vandaar dus dat ik regelmatig ga controleren en bewaken. Ja, uiteraard neem ik af en toe een snufje, anders is dat zware werk niet vol te houden, heh? Goed tegen burn-out, inderdaad...

Ziet het er niet heerlijk uit, die verse Nepeta?

Wel, de dag dat deze foto's werden genomen, kwamen er geen vreemdelingen langs. Wel heel wat oude bekenden, maar die moet ik ook in de gaten houden voor het geval. Vooral die ene dus.
Eerst kwam namelijk dat Wamy-beest. Van hem kun je alles verwachten dus hield ik hem goed in de smiezen.
In het begin was hij nog niet lastig omdat hij zich eerst nog moest wassen. Dat ging eigenlijk best snel, want hij heeft een behoorlijke waslap, zeg maar. Toen ging hij wat rondhuppelen.
Pas later begon hij te klieren, maar daarover kunt u iets verderop in deze reportage lezen.


Miss Gizz was ondertussen ook gearriveerd. Ze stapte eerst nog wat parmantig in het rond aan de rand van de tuin.
Toen ging zij de boom in omdat haar mens met een stokje tegen de stam sloeg, met de bedoeling om Gizmo omhoog te lokken. Dus alles ging volgens plan van het mens.
Uiteraard kwam die Wams daar ook op af, want hij wil altijd overal aan meedoen. Nu ook weer.

Maar net toen ie ook de boom in wilde, kwam er een luidruchtig bromgeval langs. En daar schrok hij van. Wij allemaal trouwens.Het spel werd daardoor snel afgebroken, maar dat was maar goed ook want hun mens moest weer verder werken in de tuin.
Cera was al eerder met mij meegekomen en liep een beetje rond of ging ergens op haar achterste te zitten. Zij vindt Wamy niet zo tof en is zelfs bang voor hem. Gelukkig gaat ze niet meer zoals vroeger op de vlucht voor dat ventje, maar ze blijft als het even kan wel uit zijn buurt.
Net zoals de Boez trouwens, want die was toen Wamy was gekomen gelijk weer terug gegaan naar de redactie. Van hem hebben we dus geen foto's, want wie er niet is, kan ook niet gekiekt worden.
Sonny dook ook nog op, dus het werd erg druk. Hij gaat altijd zijn eigen gang, doet alsof hij serieus aan het verkennen is maar voert in feite niks uit.
Even later zat hij dan ook onder de laurier en is daar nog heel lang blijven zitten. Ik heb hem de rest van de tijd niks nuttigs meer zien doen.
En toen begon dus het geklier. Eerder had de Wams al geprobeerd zijn nagels in mijn staart te slaan, maar toen ik hem had weggeblazen werd Cera zijn slachtoffer. Cera hield hem goed in de gaten terwijl hij van een eindje verderop naar haar zat te loeren.
Ook daar is een foto van.
Cera werd alsmaar meer chagrijnig, maar dat is niet meer dan logisch.
Niet lang daarna gingen we allemaal naar huis, behalve Wamy. Hij bleef achter in de boom. Maar niet voor lang, want iets later kwam hij toch ook maar naar de redactie om daar verder te gaan met zijn geklier. Maar daar heb ik me verder niks van aangetrokken en op Cera heb ik niet meer gelet, want als we thuis zijn moet ze maar op zichzelf passen, en bovendien heb ik ook af en toe mijn pauzes nodig, heh? Daarom. Ja, het was een erg drukke dag voor mij, maar daarna heb ik goed gegeten en ben ik op tijd naar bed gegaan...

(Wamy bleef nog even achter, in de boom...)

3 opmerkingen:

Ma Tok zei

Volgens mij wil Wamy alleen maar spelen, maar is hij niet zo handig in het aanknopen van vriendschappen.

Ria zei

Is er iets aan de hand bij het Katblad? Mis jullie!

Sandrazz zei

Hoi hoi,
Hoe gaat het bij jullie?
Groetjes van Sandra en Doezel