Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 10 januari 2011

Rollen of pesten? (1)

Gisteren was het zo'n prachtige dag, maar vandaag begon met onverwachte gladheid. In de Kruidentuin was het echt spiegelglad, en dus wilden Oscar en Cera daar liever niet al te lang blijven. Dat had trouwens ook te maken met het feit dat er alsmaar ambulances en politiewagens langs reden, met de sirenes op vol volume.
U ziet hiernaast Cera in de Parallelstraat, die steeds maar achterom keek als er weer een gillende ambulance voorbij reed over de Gevaarlijke Weg.


Ook Oscar deed menig keer zijn oortjes naar achteren vanwege de sirenes. De haarfabrieken zijn niet bang van deze geluiden, maar het stoort ze duidelijk wel. En mevrouw Katblad vindt die sirenes trouwens eveneens niet erg prettig, maar dat heeft meer te maken met het besef dat er weer ergens een ongeluk is gebeurd, en dat is nooit leuk....
We moesten overigens zelf ook erg opletten, want in de Parallelstraat waren er vele, onverwacht gladde plekken.
Vandaar ook dat mevrouw K. besloot om niet de grote ronde te maken, maar af te slaan bij de Steeg van Storm.









En aldaar (in de Steeg) bij het voormalige huis van Storm, moest Cera persé even door het afgesloten kattenluik kijken. Meer dan een jaar geleden al verhuisde Storm naar Groningen. Wij hebben overigens van de mensen van Storm vernomen dat de voormalige Schrik van de Buurt aldaar niet zo'n groot gebied heeft als hier en dus ook niet zo zijn energie buiten kwijt kan, en dat heeft dan te maken met de vele blafbeesten in zijn nieuwe buurt! Dus kattenmensen, mocht u willen gaan verhuizen, let goed op; hebt u een nieuw huis op het oog en wonen er veel blaffers, doe uw kat een plezier en zoek een ander huis!






Tegenover het Zooiplein zagen wij een andere kat over een parkeerplaats dweilen. Wij zagen natuurlijk al gelijk dat het Wamy was, maar zeggen het er toch maar even bij voor de zekerheid. Merkwaardig was dat Wamy het zo druk had met over de straat rollen, dat hij totaal geen aandacht schonk aan Cera en Oscar.



Cera had Wamy natuurlijk direct gezien en dook achter het hek dat om het Plein heen ligt.
Mevrouw Katblad merkte al snel dat ook het Zooiplein erg glad was en nam de beslissing om niet helemaal door te lopen naar de glijbaan en de zandbak.









Oscar ging al helemaal niet mee het Zooiplein op, want hem leek het verstandiger om de onberekenbare Wamy goed in de gaten te houden.
Op deze foto kunt u overigens goed zien hoe glad het was; de straat glimt terwijl de lucht schoon was en er geen regen viel dus. Later, toen mevrouw Katblad met haar wielhuis weg wilde rijden, bleek pas hoe een dikke laag ijs op de ruiten zat - ja, dat werd dus even flink krabben.


Wamy had het er maar druk mee. Eerst uitgebreid snuffelen op bepaalde plekjes, dan lekker rollen op diezelfde plekken. Misschien had daar een vuilniszak gestaan met visresten? Wij zijn het niet gaan controleren....










Het leek net of Wamy aan het straatdansen was met de omgevallen fietsen. Alleen lagen de fietsen stil terwijl Wamy alsmaar om en om rolde.










Mevrouw Katblad werd zo gefascineerd door het rare gedrag van Wamy dat zij niet in de gaten had dat ondertussen de Boez was gearriveerd. Voor Oscar was Wamy opeens niet interessant meer en de beide vriendjes verloren zich helemaal in een zeer hartelijke begroeting.

Maar had Wamy de Boez zien aankomen? En wat vond hij belangrijker, zijn stankplekjes op de straat of het gaan pesten van zijn soortgenoten?
U leest het in het volgende deel!

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Het was inderdaad glad: twee collega's zijn onderuit gegaan met de fiets. Ik was gelukkig zelf met de bus.
Fijn dat de katten en mw katblad op de poot/been zijn gebleven.

Annemieke zei

Excuses als ik de reactie tig keer heb verstuurd - de internet internet gleed ook uit...

de redactie zei

Deze keer kwamen uw reacties netjes in eenvoud, mevrouw Annemiek! Maar soms gaat dat inderdaad wel eens anders. Heeft u enig idee hoe dat komt?

katja zei

Os heeft de Boez flink in de houdgreep zo te zien (Boez kijkt niet zo blij, maar ja eigen schuld).

Ik ben ook een paar keer bijna onderuit gegaan vandaag (zelfs als ik niet een bocht om ging voelde ik mijn achterwiel wegslippen).

Annemieke zei

Soms moet je vaker klikken voor er iets gebeurt en dan heb je ineens twee keer gereageerd. Hoe het komt weet ik niet, maar ik denk dan toch: beter een dubbele reactie dan helemaal niet.