Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 20 januari 2011

Ongelukje of boos opzet?

Ja, we zijn een beetje laat met het nieuws vandaag, maar dat komt doordat mevrouw Katblad het nodige kookwerk moest doen en dan volgt daarop altijd het schoonmaken van de keuken. En u weet het, heh? Als je net hebt schoongemaakt, kunnen er erg onhandige dingen gebeuren zodat je een deel van het werk nog eens mag overdoen.
Wel u ziet het. Nog nooit eerder gebeurd dat een haarfabriek met een eierdoos aan het zooien was gegaan, maar er is altijd een eerste keer voor alles.
Nee, de doos stond beslist niet op scherp maar juist helemaal achteraan op het aanrecht. Ja, er zaten een paar losse (lege) eierschalen in, en daar wij die anders direct weggooien en dat nu niet hadden gedaan, moet dat haast wel de aanleiding zijn geweest om met de doos te gaan slepen. Wie de dader was? We weten het niet! Kandidaten zat, maar allemaal even onschuldig uiteraard. Afijn, het doet er ook eigenlijk niet toe; mevrouw K. heeft in elk geval geleerd dat zij nooit meer lege schalen terug in de doos moet doen! Er waren trouwens wonderbaarlijk genoeg nog 3 eieren helemaal heel, en dat is dan weer zo'n klein wondertje.....

4 opmerkingen:

Greet zei

Hebben de haarfabrieken het eierstruif lekker opgeslobberd?

de redactie zei

Nee, niet eens! En daar het al lekker aan het indrogen was, moesten we het met een schuurmiddel en -spons van de vloer afhalen....

Annemieke zei

Een goede les...maar ei opruimen is heel vervelend - zeker als het al ingedroogd is.

Hans zei

Dat zou bij mij dus nooit gebeurd zijn! Ik bedoel dat er nog resten op de vloer waren. Nee, de vloer zou helemaal schoon gelikt zijn. Ze zijn alledrie dol op rauw ei!