Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 17 maart 2018

In memoriam: IWAN

Het is alweer even geleden, maar hij staat ons nog vers in het geheugen.
Iwan, die wij vanaf het begin van het bestaan van het Katblad al mochten fotograferen in de Hoftuin, is vorig jaar november ingeslapen.
Hij was al een tijdje ziek en kreeg teveel pijn; medicijnen hielpen niet meer helaas.

Iwan was een prachtige, stoere kat en zeer geliefd bij zijn huisgenoten. Maar ook buiten was hij een opvallende verschijning en bovendien altijd in voor een aaibeurt en een interview met het Katblad.
Een enkele keer stak hij zelfs de straat over om ons te bezoeken. Deze foto van hem werd bij zo'n gelegenheid gemaakt.






Hier ziet u Iwan met huisgenoot Igor, op de trap in de Hoftuin.
Iwan kwam altijd graag naar beneden voor een praatje en om te poeseren voor het Katblad.






























Helaas moest Iwan op een gegeven ogenblik naar een kattentandarts omdat hij te vaak ontstekingen kreeg aan zijn gebit. Hij raakte een hoop tanden en kiezen kwijt, maar pakte zijn leven toch weer op en hield de Hoftuin nauwlettend in de gaten vanaf zijn dak. Ook zonder tandjes was Iwan een indrukwekkende kat!

Iwan wordt door zijn mensen en huisgenoten natuurlijk nog het meest gemist, maar ook in de Katbladbuurt missen wij hem en zijn prachtige verschijning... Dag mooie Iwan!

5 opmerkingen:

Sandrazz zei

Verdrietig, dag Iwan

Ma Tok zei

Dank u wel voor dit mooie in memoriam, mevrouw Katblad. Wij, de mensen van Iwan, missen hem nog steeds. Dat geldt ook voor zijn andere huisgenoten, Caja, Lotje, Cieniy en Igor. Caja is op het ogenblik ook ziek, wij hopen dat zij nog een poosje bij ons mag blijven. We doen er in elk geval alles aan om dat mogelijk te maken.

katja zei

Ja, mooie herinnering aan Iwan, dit In Memoriam!
En Ina, sterkte gewenst met de zieke Caja!

Inge zei

Ina, wat naar te lezen over Caja. Duimen draaien voor haar.
En Iwan was geweldig, ik ben blij hem ook gekend te mogen hebben. Wat een lief beest!

Jacq. zei

Ja, Iwan was bijzonder. Snap dat jullie hem nog steeds missen. En sterkte met Caja!